BIST 10.479
DOLAR 32,23
EURO 34,89
ALTIN 2.425,42
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan DTPnin çekilmesine ne dedi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DTP'lilerin sine-i millete dönme kararını için ilginç bir yorum yaptı...

Abone ol

Erdoğan, 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısı'nın görüşmeleri için geldiği TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, DTP'lilerin istifa kararı için "Doğmamış çocuğa don biçmek" yorumunu yaptı.

Erdoğan, bu konudaki ayrıntılı değerlendirmeyi bugün Genel Kurul'daki konuşmasında yapacağını söyledi.

"Medya olayları abartıyor"

DTP'nin kapatılma kararının ardından bazı illerde çıkan olaylarla ilgili bir soru üzerine de Erdoğan, "Lokal olayları, abartarak yayınlamak bana göre çok ciddi bir yanlış. Medyaya bu noktada yine çok önemli görev düşüyor. Özellikle görsel medyanın bu noktada sürekli olarak, bunu çevirip çevirip çevirip yayınlaması doğru değil" dedi.

Başbakan Erdoğan, bu olayların lokal olduğunu, ülke geneline yönelik bir sıkıntının olmadığını ifade etti.

Bu sıkıntıların demokratik açılım ile çözüleceğini savunan Erdoğan, açılım sürecine destek vermeyen muhalefeti de eleştirdi.

Başbakan, "Biz bu süreci miting meydanlarında değil, milletle yürüteceğiz" dedi.

Erdoğan, "DTP'nin kapatılması ile ilgili değerlendirmesinin" sorulması üzerine de, "Bugünkü konuşmamda gereği var. Konuşmamda onu dinleyebilirsiniz" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Demokratik açılım çerçevesinde yasaları çıkarmaya devam edeceksiniz değil mi?" sorusu üzerine, "aynen..." yanıtını verdi.

DTP'nin kapatılması kararından sonra sokaklarda yaşananların medyada sık yer almasını da eleştiren Erdoğan, "Olaylar abartılıyor" dedi.