BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Karayılan da BBGde

Paketlenmesi artık an meselesi. Sevgilisinin evine kadar izleniyor.

Abone ol Yakalanma korkusuyla cep ve uydu telefonu kullanmayan terör örgütü yöneticileri 'girip çıktıkları her yerde' izleniyor ve ilişkileri belirleniyor. 'Paket'lenmelerinin an meselesi olduğu belirtiliyor... 

SEVGİLİSİNE UĞRAMIYOR

PKK'nın tepesindeki iki isim Murat Karayılan ile Cemil Bayık'ın Kandil'den indikleri zaman gittikleri yerler, telefonla ve yüz yüze görüştüğü kişiler belirlendi. Ancak Karayılan Erbil'de, Bayık ise İran'ın Urumiye kentinde daha önce belirlenen uğrak yerlerine 16 Aralık'taki operasyondan sonra gitmediler.

Bu evlerde iki elebaşının sevgilileriyle buluştukları belirlendi. Terör örgütünün iki elebaşı, teknik takipten kurtulmak için 1.5 yıldır düzenli olarak aynı uydu telefonunu, cep telefonunu ve telsizi kullanmıyor; görüşmelerini değişik telefonlar ve hatlardan yapıyor.

TAKMA DİŞLERİ BİLE BİLİNİYOR

Ancak PKK elebaşlarının her hareketinin, dağdakilerin 'BBG evi' gibi izlenmesine benzer şekilde 'fiziki istihbarat' sayesinde an be an izlendiği belirtildi. Bu isimlerden bazılarının İran'a ve Irak'ın güneyine geçtiği, bir kısmının Avrupa'ya gitmek için çabaladığı belirlenirken, önemli isimlerin, uğradıkları mekanlar, kullandıkları gözlük numaraları ve takma dişleri de dahil bütün 'özel' bilgilerinin istihbarat raporlarına girdiği öğrenildi.

'YILBAŞI PAKETİ' OLABİLİR

Terör örgütü PKK elebaşlarının, Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan getirilmesi ya da Şemdin Sakık'ın yakalanması gibi bir operasyonla her an Türkiye'ye getirilebileceği kaydedildi. Örgütün dağılması sürecinde siyasi sorunlar yaşanmaması için bazı isimlerin üçüncü bir ülkeye gitmesi de dosyalardaki ihtimaller arasında. Bu ülkelerden Norveç üzerinde duruluyor. Bir yetkili, "Bu yönde çalışmalar yapılıyor olabilir. Ancak devlet bunun için herhangi bir ülkeyle anlaşma yapmaz" dedi. (Haber: Abdülkadir Selvi/Yenişafak)