BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Göbeğini kaşıyan OSMAN!

Fazıl Say'ın yeni polemiği göbeğini kaşıyan adam tarafından yönetilmektense... O kim?

Abone ol

Türkiye’yi terk edip İsviçre’ye yerleşeceğini söyleyerek ortalığı karıştıran piyanist Fazıl Say, bu kez canlı yayında AKP’nin ‘yeni vizyon’ milletvekili Osman Yağmurdereli’yle tartıştı. Say Yağmurdereli'ye "göbeğini kaşıyan adam" konumunda dedi.

YOK ARTIK OSMAN!

Say, AKP’nin kültür ve eğitim politikasına getirdiği eleştirilerle gündem oluştururken, Yağmurdereli de bir röportajında söylediği “Eşimin saç telini bir tek ben görmek isterdim” sözleriyle konuşulmuş, eşinden de “Yok artık Osman!” cevabını almıştı.

OSMAN YAĞMURDERELİ'LER TARAFINDAN YÖNETİLMEKTENSE

Bu kez Abbas Güçlü’nün ‘Genç Bakış’ programına telefonla katılan Fazıl Say, konuklar arasında bulunan Yağmurdereli’ye “Göbeğini kaşıyan adam durumunda” deyince, tansiyon yükseldi. Say şunları söyledi: “Sayın Osman Yağmurdereli hakikaten orada Bekir Coşkun’un anlattığı göbeğini kaşıyan adam durumundadır benim gözümde... Ve ben bundan, yani Osman Yağmurdereliler tarafından yönetilmektense... Yani ben bu durumu gerçekten iyi bulmuyorum Türkiye için. Bakın ben bu bütün söylediklerimden dolayı haftalardır tehditler alıyorum, internet sitelerim kapanıyor.

Osman Bey’e sormak lazım bunlar normal mi? Bunlar uygar bir ülkede normal mi? Evrensel olarak tanınan dünyada 5-6 Türk’ten birine uygulanan bu yöntem normal mi diye bir sormak lazım Osman Yağmurdereli’ye...”

GÜNAY’A DA ÇATTI

Konuklar arasında bulunan eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar’a hitaben Say şöyle devam etti:

“Keşke böyle anlayışlı, böyle entelektüel bir kültür bakanımız yanımızda olsaydı diye düşünüyorum. AKP hükümetinin çıkardığı zorlukları hep beraber yaşıyoruz bugün. Önünüzde gençler, sanatçı adayları, hoca adayları var. Ama dediğimiz gibi engellemeceler var. Kültür Bakanlığının zaten bütçesi 1000’de 3. 56 bin müzik öğretmeni açığı var. Bu, Avrupa Birliği’ne girememe sebebidir aslında. Müzik uygarlıktır, evrenselliktir. Evrensellik de Türk toplumunun hakkıdır diyoruz ve bunu görmek istiyoruz.”

RACON KESECEĞİNE GELSİN

Osman Yağmurdereli, Fazıl Say’ın sözlerine şöyle yanıt verdi: “Bu çok kültürlü, bilgili arkadaşımız evinden racon keseceğine gelsin bizimle tartışsın. Bu ülkede herkes demokratik hakkını kullandı. Her şey olup bittikten sonra ‘Ülke karanlığa gidiyor’ diyor. (Metin Altıok Ağıtı oratoryosunu kast ederek) Bundan yıllar önce bir olayın bestesini yapmış. Erkan Mumcu da izin vermemiş. Fazıl Say’ın da aklı başına gelmiş, ülkeyi terk edecekmiş. Bu ülkede Fazıl Say dinleyen kültürlü de Muazzez Abacı dinleyen kültürsüz mü?”

GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM KİMDİR?

Gazeteci Bekir Coşkun’un çok tartışılan tarifi şöyle: O göbeğini kaşır. Göbeğinin tombik olması ona mutluluk verir, çünkü bu yaşamın tadını çıkarttığı anlamına da gelir. Ayağını altına alıp oturur. Haberleri sevmez. “Ti-Vi eğlence programına” bakar. Kitap okumaz. Çok gerekiyorsa “Bi bakıver kitap ne diyor?” diye sorduğu bir “hoca”sı vardır. İlgi duyduğu tek gazete, turşu kavanozlarının altına serdiği geçen senenin gazetesidir. Liderlerle ilgili en kapsamlı düşüncesi “Müslüman adam”, demokrasi ile ilgili tek fikri “Çalsın ama iş yapsın”dır. Sonra göbeğini kaşır...

Kaynak: Akşam