BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kararı mı açıklayacaklar? Jüriden yargıca kritik not

ABD'de Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın sanık, Reza Zarrab'ın tanık olduğu davada karar için toplanan jüri üyelerinin Yargıç Richard Berman’a gönderdikleri not, "Bugün kararı mı açıklayacaklar" dedirtti.

Abone ol

REZA Zarrab davası olarak başlayıp, Zarrab'ın itirafçı olarak 'tanık' kürsüsüne çıkmasıyla Hakan Atilla davasına dönüşen ABD'deki dava jürinin vereceği karara kaldı. İki gündür karar veremeyen jüri üyelerinin dün davanın yargıcı Berman'a gönderdikleri not beklenti oluşturdu.

YARGIÇ'A GÖNDERİLEN NOT: Jüri üyeleri dün de bir hükme varamadı ancak bugün için Yargıç Richard Berman’a bir not gönderdi. Berman’ın açıklamasına göre; jüri bugün mesai bitimine kadar çalışmak istedi. Berman da onlara “İstediğiniz kadar çalışabilirsiniz” yanıtını verdi.

CUMA YARIM GÜN ÇALIŞILIYORDU: 28 Kasım’da başlayan duruşmalar süresince cumaları yarım gün çalışılmıştı. Bu gelişme, jüri üyelerinin davada yargılanan tutuklu tek sanık olan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla hakkında bir karara vermek üzere oldukları yönünde yorumlandı.

BUGÜN KARAR ÇIKMAZSA 3 OCAK'A KALACAK: Jüri bugün de bir karara varamazsa, Noel tatili nedeniyle müzakereler 3 Ocak’ta yeniden başlayacak.