BIST 9.774
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.432,33
HABER /  GÜNCEL

'Karamollaoğlu'na Allah akıl sağlığı nasip etsin...'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Temel Karamollaoğlu'nu anlamak mümkün değil anlamak mümkün değil. Allah akıl sağlığı nasip etsin. Türkiye'de bu kadar sorumsuz siyaset yapılamaz" dedi.

Abone ol

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin terörle topyekun mücadele ettiğini belirerek, "Bunun bir proje örgüt (PKK) olduğu apaçık ortadadır. Ellerinde bir maymuncuk var. Bu maymuncuğun biri PKK, HDP. Bu maymuncuğu istedikleri zaman devreye sokmak için çaba sarf ediyorlar" dedi. 

Soylu,  TGRT Haber'de yayımlanan Türkiye Gazetesi Yazı İşleri Toplantısı'nda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. "PKK'nın siyasi kolu olan HDP, çok açık bir şekilde halkı tahrik ederek 7 Haziran ile 1 Kasım arası aldığı oylar üzerinden demokratik bir sorumluluk taşıması gerekirken, tam tersi kendi bütün yetkilerini PKK'ya devretti. PKK'nın talimatıyla adım attı" diyen Bakan Soylu, "Bu büyük bir şımarıklık ve sorumsuzluktu. Şımarıklık ve sorumsuzluk, oradaki vatandaşlarımıza karşı veya Türkiye'nin herhangi bir yerinde HDP'ye oy veren vatandaşlarımıza karşıydı. Bunun bedeli Türkiye'ye çok ağır oldu" ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ İÇİN MAHALLE BASKISI VAR... "HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a özgürlük konusunda mahalle baskısı var mı?" sorusuna karşılık Soylu, "Mahalle baskısı var. Temel Karamollaoğlu'nu anlamak mümkün değil. Allah akıl sağlığı nasip etsin. Türkiye'de bu kadar sorumsuz siyaset yapılamaz. Ben Muharrem İnce'ye bir şey demem. Neden demem? Tıyneti bellidir. Onlar Türkiye'nin karşısında ne varsa orada durur. Öbür tarafta Meral Akşener. 'Milliyetçi kesimden geldim.' diye çok büyük bir iddiayla beraber parti kuracaksınız, gelip dayandığınız nokta, Selahattin Demirtaş'ın Edirne Cezaevi'nden çıkması olacak" dedi.

KIZLARA YAPILANLAN KAN DONDURAN CİNSTEN... Cezaevlerindeki PKK'lılar üzerinde bir araştırma yaptıklarını ve anlatılanların kan donduran cinsten olduğunu belirten Süleyman Soylu,  "Özellikle genç kızlara iğrenç davranıyorlar yani, iğrenç... Şimdi af edersiniz Muharrem İnce Edirne Cezaevi'ne gitmekle o genç kızlara iğrenç davrananlarla aynı kategoride. Kendisi yaptı. O günahta onun da payı var" şeklinde konuştu.

'3 TANE OY ALACAKSIN DİYE SENİ 28 ŞUBATTA LİNÇ EDEN...' Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun Demirtaş için tahliye istemesi için "Çok ayıp. Daha ağır sözler söylemek istiyorum da kendimi tutuyorum" diyen Bakan Soylu şöyle devam etti: "Üç tane oy alacaksın diye seni 28 Şubat'ta ve ondan önceki Sivas olaylarında neredeyse recmeden, linç eden kendi cellatlarına gittin, tak diye teslim oldun. Böyle bir hadise olabilir mi? Zannediyorum bir zihin bulanıklığı yaşıyorlar veya içerlerinde Tayyip Erdoğan'ın başarısını hazmedememeye yönelik yoğun bir öfke var."