BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bayramda hava durumu nasıl yağmur yağacak mı?

Bayramda hava durumu nasıl olacak, Ramazan bayramında yağış var mı, hangi illerde bayramda yağmur var soruları merak edidi. Meteoroloji 5 günlük haritalı hava durumu tahminine göre bayramın ikinci günü ve üçüncü günü yani 16 Haziran ve 17 Haziran'da birçok ilde sağanak yağış görülecek.

Abone ol

Bayramda hava nasıl olacak, bayram hava durumu 5 günlük haritalı tahmin haberimizde olacak. Meteorolojinin resmi sitesinde yayınladığı hava durumu raporlarına göre birçok ilde Ramazan bayramı yağışlı geçecek. Özellikle bayramın 2. ve 3. günü Trakya başta olmak üzere birçok bölgede gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Ramazan bayramında 16 Haziran ve 17 Haziran'da özellikle sağanak etkisini hissetirecek.

Peki bayramda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Afyon, Mersin ve Adana hava durumu nasıl olacak.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL: Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Eskişehir, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Bolu, Ordu, Giresun ve Van çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Muğla, Aydın, Denizli, Uşak ve Afyonkarahisar çevreleri ile Burdur'un batı kesimlerinde yerel kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin üzerinde geçeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara Bölgesi ile Doğu Akdeniz'in doğusunda kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor

UYARILAR
YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların öğle saatlerinden sonra Muğla, Aydın, Denizli, Uşak ve Afyonkarahisar çevreleri ile Burdur'un batı kesimlerinde yerel kuvvetli 821-50 Kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (Ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.