BIST 10.277
DOLAR 32,24
EURO 34,75
ALTIN 2.388,54
HABER /  GÜNCEL

Karakolda dayağa bakanlık el attı

İzmir'de bir karakolda genç kadına polis tarafından dayak atılması olayı ile ilgili olarak savcılığın eksik soruşturma yaptığı iddiaları İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Abone ol
İzmir'de bir karakolda genç kadına polis tarafından dayak atılması olatının ardından savcılığın eksik soruşturma yaptığı iddiaları İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Geçtiğimiz hafta İzmir'de bir karakolda kadına dayak atılması olayı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Kadına dayak atan polisler hakkında savcılığın eksik soruşturma yaptığı iddiaları üzerine HSYK, İzmir Savcılığı ile ilgili inceleme başlatmıştı. Bu incelemenin ardından bir adım da İçişleri Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, bir genelge yayınlayarak, 'İşkence ve kötü muamele iddialarına ilişkin başlatılacak soruşturmalarda mutlaka merkezden müfettiş istenmesi talimatı verdi.

Rotahaber'in ulaştığı ve Bakan İdris Naim Şahin imzasıyla yayınlanarak 81 il valisine gönderilen genelgede bu hususa özellikle dikkat edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi de istendi.

Bakanlığın bu genelgesiyle, işkence ve kötü muamele konusunda yaşanan şikayetlerle ile ilgili yürütülen soruşturmalarda ihmal ve eksiklik yaşanmamasını hedefliyor.

İşte 81 ilin valisine gönderilen o genelge;