BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Karakola bombalı saldırı

Tunceli'de ekmek arabası ile karakola bombalı saldırı düzenlendi.

Abone ol

Tunceli Kocakoç Karakolu'na ekmek götüren sivil araca yerleştirilen bomba nizamiye girişinde patladı. Olayda, 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde çıkan çatışmada ise 1 astsubay şehit oldu.

Yaralılar askeri helikopterle Elazığ Askeri Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi. Bombanın türünün belirlenmesi için çalışmalar başlatıldı.
 
ŞIRNAKTAN'DA 1 ŞEHİT
 
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde ise güvenlik güçlerince sürdürülen operasyonlarda 1 astsubay şehit oldu.
 
Beytüşşebap ilçesi İncebel Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince sürdürülen operasyonlar sırasında bir grup teröristle çatışma çıktı.
 
Teröristlerin açtığı ateş sonucu Astsubay Hüseyin Ateş, şehit oldu. Bölgede operasyon sürüyor.

KİMLİKLER AÇIKLANDI

Tunceli'de jandarma karakolu yakınında meydana gelen patlamada şehit olan asker ile yaralanan askerlerin kimlikleri açıklandı.
    
Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Tunceli'ye bağlı Kocakoç köyündeki Jandarma Karakol Komutanlığına gelen erzakın güvenlik amacıyla karakol dışında kontrol edilmesi sırasında teröristlerce daha önce döşenen patlayıcının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu Jandarma Er Murat Yıldız'ın şehit olduğu bildirildi.
    
Patlama sonucu, Jandarma Uzman Çavuş Ömer Torun ve Jandarma Er Ferhat Bozkurt'un ağır, Uzman Çavuş Erkan Demir ve Jandarma Er Süleyman Taş'ın hafif yaralandığı kaydedildi.
   
(Kaynak : CNN Türk)