BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

8inde Türkiyeyi temsil ediyor

Buğra Hamza Polat henüz 8 yaşında. Ama Türkiye'yi temsil etmek üzere Gürcistan'da.

Abone ol

Gürcistan'ın Batum kentinde düzenlenecek ''2007 Avrupa 8 Yaş Altı Satranç Şampiyonası''na Sivas'tan katılacak olan 8 yaşındaki Buğra Hamza Polat, şampiyonada Türkiye'ye temsil edecek.

Polat, şampiyona öncesinde Sivas Satranç İl Temsilcisi Adem Yıldız, Gençlik ve Spor Müdürü Salim Kılıç, satranç hocası Sezer Ilgın ve ailesiyle birlikte Sivas Valisi Veysel Dalmaz'ı makamında ziyaret etti. Satranç sporunu kentte her alanda desteklediklerini ifade eden Vali Dalmaz, Gürcistan'da çeşitli ülkelerden gelen sporcularla yarışacak Buğra'dan derece beklediklerini söyledi.

Küçük Buğra'nın daha önce de önemli başarılara imza attığını ve Türkiye birincilikleri bulunduğunu belirten Vali Dalmaz, ''Buğra kardeşimizin her gittiği yerdeki başarılarının arkasında duracağız. Buğra'dan şampiyonada kendi yaş grubunda birincilik bekliyoruz'' dedi. Şampiyonaya katılacağı için heyecanlı olduğunu belirten Buğra Hamza Polat ise ''Orada derece alacağıma inanıyorum. Satranç güzel bir oyun herkesin oynamasını isterim'' dedi.

6 YAŞINDA SATRANÇ OYNAMAYA BAŞLAMIŞ

Satranç hocası Sezer Ilgın da Buğra'nın 6 yaşında satranca başladığını, sistemli bir biçimde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Çalışmalarının sonucunu da 2 yıl içinde almaya başladığını ifade eden Ilgın, şunları kaydetti: ''Buğra, 2006 yılında 8 yaş grubunda Türkiye şampiyonu oldu. 2007 yılında 8 yaş grubu seçmelerinde Türkiye birincisi oldu ve finallerde de Türkiye ikincisi olarak milli takıma seçildi. 12-23 Ekim tarihleri arasında Avrupa Satranç Şampiyonası'na katılmak üzere Gürcistan'a gidecek. Buğra gerekli çalışmaları yerine getirdi. Çalışmayı her zaman çok seven bir öğrenci ve orada da başarılı olacağına inanıyorum.''

Vali Dalmaz, Buğra'ya daha önce gösterdiği başarılarından dolayı cumhuriyet altını ve kalem hediye etti.