BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hükümetin Bekir Coşkun yanıtı

Bekir Coşkun'un sözlerine yaptırım uygulanacak mı?

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Hürriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun’un "Gül, benim Cumhurbaşkanım olmayacak" yazısıyla başlayan tartışma üzerine yöneltilen bir soru önergesini yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, katıldığı bir TV programında isim vermeden Coşkun’u kastederek, "Cumhurbaşkanı olarak tanımıyorsan vatandaşlıktan çek git" demişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek de önerge vererek, böyle yazan gazeteciler hakkında yaptırım uygulanıp uygulanmayacağını Erdoğan’a sordu. Yaklaşık bir ay sonra Erdoğan adına önergeyi yanıtlayan Çiçek, özetle şöyle dedi:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk milletinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanlığı makamına bağlılık ve saygı milletimizin şiarı olagelmiştir. Cumhurbaşkanlığı makamına saygı sınırlarını zorlayan davranışlar vaki olduğunda, bu davranışın hem toplumsal kınamaya maruz kalması hem de hukuki müeyyideye konu olması tabidir. Cumhurbaşkanlığı makamına karşı saygı sınırını zorlayan tutum ve davranışların da hukuka ait bir keyfiyeti oluşturacağı açıktır."