BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,04
ALTIN 2.470,76
HABER /  SPOR

Fair-Play kızardı

Geçen hafta Fair Play haftasıydı. Tekmeler havada uçuştu

Abone ol

FIFA, geride bıraktığımız haftayı, tüm dünyada 'Fair-Play' haftası ilan etmişti. Bu sebeple Türkiye'de de Süper Lig takımlarının kaptanları maçlardan önce mikrofonla Fair-Play yemini ettiler. Yeminleri görüp de sahalarda centilmenlik rüzgarlarının eseceğini bekleyenler tam bir sükütu hayale uğradı.

Zira centilmenlik yemininin edildiği bu hafta, Süper Lig'in en çok kart görülen haftası oldu. Böylesine anlamlı bir haftada tam 4 futbolcu kırmızı, 54'ü de sarı kart gördü. Oysa ki hakemlerin cebinden ilk 5 haftada sadece 6 kırmızı kart çıkmıştı. Kart sayılarındaki artışa bakınca futbolcuların maçtan önce ettiği yeminin sahaya pek de olumlu yansımadığı anlaşılıyor. Zira yeminde seyirciler centilmenliğe davet ediliyor, futbolcular kurallara bağlı kalarak oynayacaklarına, maçın hakemlerine saygı göstereceklerine, saha içi ve dışında, şimdi ve gelecekte doğruluktan, dayanışmadan ayrılmayacaklarına dair stat mikrofonundan and içiliyor. Buna rağmen, Beşiktaş-Denizlispor maçında Cisse'nin, Manisaspor-Trabzonspor maçında Holosko ve Umut'un, Kayserispor-Ankaraspor maçında da Gökhan'ın kırmızı kart görmesi dikkat çekti.

İlk 5 haftada gösterilen kırmızı kartların genelde defans oyuncularının pozisyondan dolayı kırmızı görmelerine alışkınken, bu hafta oyundan futbolcuların hiçbirisinin savunmacı olmaması da dikkat edilmesi gereken bir diğer husus. Çünkü bu oyuncular, yaptıkları faul karşılığında değil, hakeme itirazlardan kırmızı kartlar görerek oyun dışına çıkarıldılar. Manisaspor-Trabzonspor maçının ilk yarısında golcü Holosko bir sarı kart görmüştü. 54. dakikada Manisaspor'un golünü atan Holosko, sarı kart gördüğünü unuturak tel örgülere tırmanıp gol sevinci yaşayınca ikinci sarıdan kırmızıyı görüverdi.

Aynı karşılaşmada Trabzonspor'un forvet oyuncusu Umut da sarı kart görmüştü. 61. dakikada Umut, ceza alanı içinde yerde kaldı. Hakem Fırat Aydınus, oyunu durdurarak Umut'a kendini aldatmaya yönelik biçimde yere bıraktığı gerekçesiyle 2. sarıyı gösterdi ve kırmızı kartla oyun dışında bıraktı.

Beşiktaş-Denizlispor maçında ise Cisse 90. dakikada hakemin faul kararına itiraz etti. Sarı kart gördü, buna alkışla karşılık verince kırmızı kaçınılmaz oldu. Kayserispor-Ankaraspor maçında da Gökhan Ünal, Ediz'e tekme atınca oyundan atıldı.