BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.467,19
HABER /  SPOR

Aslan olacak çocuk

Gelecek sezon Galatasaray formasını giyecek. Hayatı roman gibi...

Abone ol

Necati Ateş, Orhan Ak ve Emre Aşık'ı Ankaraspor'a kiralayan Galatasaray'ın, Başkent ekibinden önümüzdeki sezon için aldığı Özer Hurmacı, bir yandan takımının başarısı için mücadele ediyor diğer taraftan İstanbul'a gelmeyi bekliyor.

Hayatı adeta roman gibi olan Özer doğumundan 9 ay sonra babasını kalp krizi yüzünden kaybetmiş. Annesi her türlü zorluğa karşı tek başına bakmış, üzerine titremiş 7 kardeşin arasındaki en küçük çocuğuna. 5 yaşında Almanya'da futbola başlamış. İlk transferini 12 yaşında Türkgücü Kassel'e 3 bin mark veren Bauntal'a geçerek yapmış. Başkent ekibinin 7500 euro ödeyerek Alman ekibinden kadrosuna kattığı Özer, gelecek yıl ise 1.5 milyon bonservis bedeline karşılık prensip anlaşmasına varılan sarı - kırmızılı takımın başarısı için ter dökecek. Ancak onun asıl amacı kendisini bin bir fedakarlıkla bugünlere getiren annesini çalıştırmadan, rahat bir hayat sunmak.

Almanya'yı reddetti

Dayısı olan Trabzonspor'un eski oyuncusu Lemi Çelik ile eniştesi Sadi Tekelioğlu, 17 yaşındayken genç yeteneği ilk önce bordo - mavili ekibe önermiş. Ancak Özer, Karadeniz temsilcisinin PAF takımda oynama talebini reddederek o dönemde Samet Aybaba'nın çalıştırdğı Ankaraspor'da Süper Lig'e adım atmış.

Yetenekli oyuncu, Galatasaray forması giyecek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek ilginç açıklamalar yaptı. Cim-Bom'da kendini kabul ettirerek Milli Takıma seçilmek istediğini kaydeden Özer şunları söyledi:
"Hakan Şükür gibi bir rekortmen ve Lincoln gibi bir yıldızla oynayacak olmak büyük şans. Kendime çok güvendiğim için Galatasaray'da forma şansı bulacağıma inanıyorum. Hedefim Galatasaray'da kendimi kabul ettirip daha sonra üst düzey bir Avrupa kulübünde futbol yaşantımı sürdürmek. A Milli Takım için şans da bekliyorum."

Almanya'nın teklifini geri çevirdiğini de belirten Özer, "İstiklal Marşı'nı her dinlediğinde tüyleri diken diken olan bir insan başka milli takımlarda nasıl forma giyebilir" diye konuştu.