BIST 10.161
DOLAR 32,27
EURO 34,97
ALTIN 2.454,27
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Fatih Akının zaafı

Nurgul Yeşilçay'ı öven ünlü yönetmen Fatih Akın, bir zaafını da itiraf etti...

Abone ol

Ünlü yönetmen Fatih Akın tarafından düzenlenen "Türk Filmleri Haftası", Almanya’nın Hamburg kentinin Altona semtindeki "Zeise Kino" adlı sinemada başladı.

Altona semtinde doğup büyüyen Akın tarafından seçilen filmler, ocak ayı sonuna kadar çeşitli aralıklarla "Zeise Kino"da gösterime girecek. Akın, "Türk Filmleri Haftası"nın açılışında gösterime giren ve yönetmenliğini Uğur Yücel’in yaptığı "Yazı Tura" adlı film hakkında Türk ve Alman sinemaseverlere bilgi verdi.

Akın, "Türk sinemasını çok seviyorum. Türk ve Alman seyirciler burada fikir alışverişinde bulunacak. Türk filmlerini dünyaya tanıtmak amacıyla böylesine bir Türk sineması nostaljisi yaşatmak istedim" dedi.

Akın,  genellikle filmlerinde azınlık konusunu işlediğini belirterek, "Kendim azınlık içinde büyüdüğüm için azınlıklara karşı zaafım var. Bazı kesimler, ’Yaşamın Kıyısında’ adlı filmi politik bulduğunu söylüyor. Oysa ben politika değil, felsefe yapmaya çalışıyorum. Realiteler üzerinden hareket ediyorum" diye konuştu.

"Yaşamın Kıyısında" adlı filmin henüz Türkiye’de çok iyi tanınmadığını, ayrıca sanatçı Nurgül Yeşilçay’a Amerikan film şirketlerinden de teklifler geldiğini belirten Akın, "Geleceği çok parlak. Başarılı bir oyuncu. Ben neysem Nurgül de o. O neyse ben de oyum" dedi.

"Türk Filmleri Haftası" kapsamanda "İnat Hikayeleri", "Uzak", "Dar Alanda Kısa Paslaşmalar", "Gemide", "Hoşçakal Yarın", "Eğreti Gelin", "Masumiyet", "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak", "Yol", "Gönül Yarası", "Sürü", "Umut", "Duvar" ve "Takva" filmleri gösterime girecek.