BIST 10.083
DOLAR 32,36
EURO 34,82
ALTIN 2.440,85
HABER /  GÜNCEL

Karakola bomba koymayı planladılar

Gaziantep'te bir polis karakoluna bomba koymaya hazırlandıkları öne sürülen 2 kişi yakalandı.

Abone ol

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine Ünaldı Mahallesi Sarraf Caddesi'nde durdurduğu 27 YU 094 plakalı kamyonette arama yaptı.

Aramada, piknik tüp içerisine patlayıcı madde yerleştirilerek hazırlanmış patlatılmaya hazır bir bomba ve patlatma işlemini gerçekleştirmek için hazırlanmış cep telefonlu düzenek ele geçirildi.

Gözaltına alınan kamyonet sürücüsü Halil G. ile yanındaki Mevlana U'nun bombayı Hacıbaba Mahallesi'ndeki polis karakoluna koyacaklarını söyledikleri öğrenildi.

Zanlıların, 9 Mayıs 2007'de Merveşehir Toplu Konutları Osmanlı Giriş Kapısı önündeki çöp bidonuna koydukları bombayı polis memurları durakta otobüs beklediği sırada patlattıkları belirlendi. Ölen ve yaralananın olmadığı patlama, küçük çaplı hasara neden olmuştu.

Halil G. ve Mevlana U. hakkında daha önce de terör suçlarından yasal işlem yapıldığı, Halil G'nin kızı Mevlüde G'nin terör örgütü elebaşı ve örgüt lehine pankart taşımak suçundan halen cezaevinde olduğu, bir oğlunun da halen terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki kamplarında bulunduğu kaydedildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından adliyeye gönderilen Halil G. tutuklandı, Mevlana U. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı..