BIST 10.320
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.462,00
HABER /  SPOR

Ümit Özat Fenerbahçeye veda etti

Gelecek sezon için Almanya 2. lig ekiplerinden Köln ile anlaşan Fenerbahçe futbol takımı kaptanı Ümit Özat konuştu.

Abone ol

Gelecek sezon için Almanya 2. lig ekiplerinden FC Köln ile anlaşan Fenerbahçe futbol takımı kaptanı Ümit Özat, futbolculuk
hayatından sonraki geleceğine yatırım yapmak için bu kararı aldığını açıkladı.
Ümit Özat, Ataşehir'deki Chicago Bulls Cafe'de düzenlediği basın
toplantısında, sarı-lacivertli takımdan ayrılışı ve transferiyle ilgili bilgiler
verdi.

Kendisinin ve ailesinin geleceğini düşünerek hareket ettiğini, ileride
antrenör olarak futbolun içinde bulunmak istediğini kaydeden Ümit, ''Hedefim Avrupa'da, Bundesliga'da oynamak. Futbolculuktan sonraki geleceğime yatırım yapmak amacıyla böyle bir karar aldım. Ayrılma zamanımın geldiğine inandığım için ayrılıyorum. 'Kal' deseler veya 'Git' deseler ile alakası yok. Benim kimseye kırgınlığım yok. Fenerbahçe ile çok güzel günler yaşadım. Sarı-lacivertli formayı giydiğim sürede 5 yıl kaptanlık yaptım. Beni kaptanlığa getiren başkan Sayın Aziz Yıldırım ve yönetim kuruludur, onlara da teşekkür ederim'' diye konuştu.

''BİR GÜN YOLLARIMIZ KEŞİŞECEK''

Ümit, ''Hedefin Fenerbahçe'ye antrenör olmak mı'' şeklindeki soruya, ''Bir
gün yollarımız kesişecek buna canı gönülden inanıyorum'' yanıtını verdi.
Kendisine bu yönde bir şans gelirse bunu çok iyi kullanmak istediğini
belirten Ümit, şöyle devam etti:

''Bir gün yollarımız kesişecek buna canı gönülden inanıyorum. O ne zamandır
Allah bilir, zaman gösterecek. Bu zamana kadar kendimi en iyi şekilde
hazırlayacağım. Bir gün burada bir antrenör olarak görev almak nasip olursa, bunun bir defa olacağını biliyorum. O şansı da iyi kullanmak gerektiğini biliyor, başarılı olmak istiyorum. Zaman neyi gösterir bilemiyorum.''

''KÖLN SPOR AKADEMİSİ'NDE EĞİTİM GÖRECEĞİM''

Ümit, FC Köln ile ilk sezonda takımının 1. lige çıkması için bütün
mücadelesini vereceğini, daha sonra Alman kültürünü ve dilini öğrendikten sonra Köln Spor Akademisi'ne kayıt olarak antrenörlük eğitimi alacağını bildirdi.

Köln Spor Akademisi'ne gitmesi konusunda FC Köln Teknik Direktörü Daum'un tavsiyesi olduğunu kaydeden Ümit, şöyle konuştu:

''FC Köln, önümüzdeki yıl 1. lige çıkmayı hedefliyor. Takımın Almanya
liginde gerçek yerini alması için çaba sarf ediyorlar. Transferde uzun süredir
emek veren Daum'a, Murat Kuş'a menajer ve başkana teşekkürlerimi sunuyorum.

Kısmet olursa Köln Spor Akademisi'ne gideceğim. İlk seneyi lige çıkarak
tamamladıktan sonra Alman kültürünü ve dilini öğrenip, hocamın da tavsiyesi
üzerine spor akademisine kaydımı yaptırıp, futboldan sonraki yaşantıma dolu dolu başlamak istiyorum. Ezbere çalışan bir Ümit Özat değil, gerek antrenman bilimini, gerek antrenman teorisini öğrenerek, dolu dolu mesleğe başlamak istiyorum. 3-4 yıl daha futbol oynamak istiyorum. Burada bıraktığım izi orada da bırakacağımı düşünüyorum.''

''4-5 ÜLKEDEN TEKLİF VARDI''

Ümit, FC Köln'ün yanı sıra 4 ülke takımından daha teklif aldığını açıkladı.
Hollanda'nın AZ Alkmaar ve Belçika'nın Anderlecht takımlarının yanı sıra
Güney Kore ve Fransa'dan da teklifler aldığını belirten Ümit, ''Ama eski hocamın çalıştırdığı FC Köln takımı da ilgi ve alakayı eksik etmedi. Christoph Daum'un yanında çalışmak da benim için Köln Spor Akademisi'nde eğitim görmekle eş değerdir. Futbolculuğumun en güzel yıllarını gerek taktik gerekse fiziksel olarak Daum zamanında yaşadım. Dünyanın en önemli futbolcularının onun yanında staj yaptığı bir yerde bulunmak ondan bir şeyler kapmanın geleceğim adına çok önemli
olacağını düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'den ayrılmasının başka bir nedeni olmadığını belirten Ümit,
''Profesyonel olarak ayrılma zamanımın geldiğine inanmamdan dolayıdır. Kesinlikle başka nedeni yoktur. Bu kalben koptuğum anlamına gelmemeli. Fenerbahçe sevgisi her zaman içimdedir. Kalbim her zaman onlarla beraber olacak. 5 Ağustostaki Süper Kupa maçında onlarla beraber olacağım. İnşallah kupayı kaldırırlar. Bu mutluluğu onlarla yaşarım'' diye konuştu.

''EN BÜYÜK ÖDÜLÜM, KUPA GECESİ YAŞANANLAR''

Fenerbahçe'de ve futbolculuk hayatında aldığı en büyük ödülün, şampiyonluk kupasını aldıkları Ankaragücü maçında yaşanan güzel olaylar olduğunu anlatan Ümit, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bu anlamda büyük Fenerbahçe taraftarına bana gösterdikleri ilgiden ve
desteklerinden dolayı teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. 2006-2007 sezonunda kadroda bulunmak kaptanlık yapmak benim ve ailem adına onur ve gururdur.

Fenerbahçe'ye geldiğim günden bu yana bana desteklerini esirgemeyen başta başkan ve yönetim olmak üzere takım arkadaşlarım, kulüp çalışanlarına ve personele teşekkürlerimi sunuyorum.''

Ümit, bu sezon en çok üzüldüğü maçın Beşiktaş ile Fortis Türkiye Kupası'nda yaptıkları ve kupadan elendikleri son maç olduğunu ifade etti.
Galatasaray ile yaptıkları derbi maçta tribünlerin neden olduğu olaylarla
ilgili olarak da ''Bu maçı sadece Galatasaray camiası adına, birilerine bir takım suçlar yüklemek adına değerlendirmemek lazım. Buna Türk futbolu olarak bakmak lazım. Futbolcular, medya taraftar, hakemler ve yöneticiler bir bütün olmalı.

Futbolcular 3-5 kişiye şirin görüneceğim diye rakip takıma yanlış hareketlerde bulunmamalı. En büyük örnek görev bize düşüyor. Biz futbolcular saha içinde aynı mesleği yaşayan insanlar olarak birbirimize daha saygılı olgun davranmalıyız. Bu olayların sadece Galatasaray'ın sahasında değil, bütün sahalarda olmaması lazım.

Testi kırılmadan önlem almalıyız diye düşünüyorum'' diyerek sözlerini tamamladı..