BIST 10.183
DOLAR 32,21
EURO 35,10
ALTIN 2.471,69
HABER /  DÜNYA

Wolfowitz medyayı suçladı

Wolfowitz, kuruluştaki ve medyadaki "aşırı sıcak" atmosferin kendisini istifa etmek zorunda bıraktığını söyledi.

Abone ol

Dünya Bankasının görevinden ayrılmak zorunda kalan Başkanı Paul Wolfowitz, kuruluştaki ve medyadaki "aşırı sıcak" atmosferin kendisini istifa etmek zorunda bıraktığını söyledi.

Dünya Bankasında çalışan sevgilisinin maaş artışı için torpil yaptığı suçlamasının ardından istifa etmek zorunda kalan Wolfowitz, İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye yaptığı açıklamada, yönetim kurulunun sonunda kendisine teşekkür ettiğini, etik ve iyi niyetli davrandığını kabullendiğini belirtti.

İstifası 30 Haziranda yürürlüğe girecek olan Paul Wolfowitz, kendi davranışlarının, görevinden ayrılmasına neden olmadığını savunarak, "Dünya Bankasında duyguların aşırı sıcak hale geldiğini, gerçekten önemsediği insanlar için yapmak istediklerini yaptığına inanmadığını" söyledi.

Kendisine karşı duyulan kişisel antipatinin istifa kararına katkısı olmadığına inandığını da belirten Wolfowitz, Dünya Bankasından çok medyanın tutumunun istifa kararına yol açtığını savundu.

Paul Wolfowitz, Dünya Bankasının başında geçirdiği iki yıl süreyle yaptıklarından gurur duyduğunu da söyleyerek, "olup bitenlerden biraz da olsa pişmanlık duyduğunu, ancak şu anda kendini çok iyi hissettiğini" belirtti.

Wolfowitz, geleneksel olarak Amerikalıların başında bulundukları Dünya Bankasında daha fazla Afrikalı temsilci görmek istediğini sözlerine ekledi.