BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.433,75
HABER /  GÜNCEL

Karadeniz'e kıyısı olan ülkeler hangisi HADİ 26 Ağustos soru cevabı

HADİ instagram hesabından duyurduğu yeni sorunun cevapları merakla araştırılıyor. HADİ'nin ipucu sorusu Hangi ülkelerin Karadeniz'e kıyısı vardır oldu. Takipçilerine soru sorarak ödül kazandıran HADİ'nin son sorusunun cevabı detayları ile haberimizde. Bakın hangi ülkelerin Karadeniz'e kıyısı varmış...

Abone ol

Karadeniz’e Kıyısı Olan Ülkeler Hangileridir? 26 Ağustos HADİ sorusu ipucu merak konusu oldu. Takipçilerine instagram üzerinden çeşitli sorular soran HADİ'nin son sorusu yine merak uyandırdı.  İşte Karadeniz’e Kıyısı Olan Ülkeler hakkında tüm merak edilenler...

Karadeniz, Asya, Avrupa kıtaları arasında bulunan bir denizdir. İstanbul ve Çanakkale Boğazları sayesinde kıtalar arası sularla buluşmaktadır. Karadeniz, çok dalgalı bir deniz olma özelliği taşımaktadır.

Karadeniz coğrafyasının kendine has bir iklimi bulunmaktadır. Karadeniz kıyılarında Karadeniz İklimi hakimdir. Bu iklimde dört mevsim yağış meydana gelmektedir.

Bitki örtüsünü de ormanlar oluşturmaktadır. Yükselti farklılıkları ormanların özelliklerinin değişmesinde etkili olmaktadır.

Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerden biri de Türkiye’dir. Türkiye’nin kuzey bölgesi Karadeniz Bölgesi olarak bilinmektedir. Karadeniz’e ait özellikler taşımakta ve dağların denize paralel olarak uzandığı bir coğrafyadan meydana gelmektedir.

Karadeniz’e kıyısı olan ülkeler şu şekildedir: