BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.406,31
HABER /  GÜNCEL

Kara haber geldi onu da öldürdüler

GPS takılan ilk dişi kurt 'Asena' avcılar tarafından vurularak öldürüldü.

Abone ol

KARS'ın sarıkamış ilçesi ormanlarında Türkiye’nin GPS/GSM vericisi takılan ilk dişi kurdu ’Asena’, kaçak avcılar tarafından öldürüldü.

Türkiye’de son 2 haftada katledilen leopar, vaşak ve karakulağa 'GPS takılan ilk dişi kurt 'Asena' da eklendi.

KuzeyDoğa Derneği, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) ile Kafkas, Utah, Zagreb ve Zürih üniversiteleri ortaklığında gerçekleştirilen proje çerçevesinde, Asena’ya Haziran ayında ve Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan gözetiminde verici takıldı.

KuzeyDoğa Derneği’nin Kars’ın Sarıkamış İlçesi ormanlarında 2010’da başlattığı büyük etoburların araştırılması projesi çerçevesinde GPS/GSM vericisi takılan ilk dişi kurt olan Asena’yı, dün kaçak avcılar vurdu.

Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yaban Hayat Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderilen ve Veteriner Ayşegül Çoban tarafından biyometrik ölçümleri alınan kurda, Patolog Doç. Dr. Hasan Özen tarafından yapılan nekropsi sonucunda, sol göğüs bölümünde saçma yarası tespit edildi. Saçmanın akciğerlere isabet ederek iç kanamaya neden olduğu belirlendi.

Vericinin takıldığı 3 Haziran’dan bu yana 1934 kilometre yürüyen Asena, 230 kilometrekarelik bir alanı, yani yakalandığı Sarıkamış Ormanı- Allahuekber Dağları Milli Parkı’ndan daha büyük bir alanı 5.5 ayda kat etti.