BIST 10.345
DOLAR 32,22
EURO 34,77
ALTIN 2.461,93
HABER /  DÜNYA

Dershane düzenlemesi ne zaman Meclis’e gelecek ?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, dershanelerle ilgili düzenlemenin bütçe görüşmelerinden sonra ya da Ocak ayında Meclis’e gelebile...

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, dershanelerle ilgili düzenlemenin bütçe görüşmelerinden sonra ya da Ocak ayında Meclis’e gelebileceğine işaret etti.
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis’te gazetecilerin sorularını cevapladı. Elitaş, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut’un sözlerinden sonra başlayan karma eğitim tartışmalarına ilişkin, "Bizim gündemimizde ve parti programımızda böyle bir durum söz konusu değil. Biz de görüşlerimizi AK Parti olarak ifade ediyoruz" dedi. Dershane tartışmalarını değerlendiren Elitaş, bütçe görüşmelerinden sonra ya da Ocak ayında düzenlemenin olabileceğini bildirdi. Dershaneleri kapatmadıkları, dönüştürdüklerini belirten Elitaş, dershanelerin eğitim kurumu mu yoksa ticarethane mi buna bakılması gerektiğini ifade etti. Dershanelerin dönüştürülmesinin oy kaybına yol açıp açmayacağının sorulması üzerine Elitaş, "Hiçbir hareketimiz, icraatımız, inandığımız hiçbir konuda oy kaygısıyla hareket etmedik. AK Parti yaptığı işin doğru olduğuna inanıyorsa, bu gelecek ve seçimle ilgili bir hareket değildir" dedi. Elitaş, eskiden müfredatla sınav sorularının çok farklı olduğunu ve bunun dershane ihtiyacını zaruri kıldığını ifade etti.
Elitaş, muhalefetin dershaneler konusuna yaptığı eleştirilere ilişkin, "Muhalefet herhalde bugün ellerini ovuşturuyor gibi geliyor. Ellerini avuçlarını yalarlar. Aynı düşüncede olan insanlar görüşleri farklı olabilir. Aynı hedefe giden insanları karşı karşıya getiremezler. Bizi bilmeyen muhalefet elini ovuşturuyor" diye konuştu.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI VE CEMİL ÇİÇEK’İN MEKTUBU
TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in yeni anayasa çalışmalarında parti liderlerine gönderdiği mektupların hatırlatılması üzerine Elitaş, "Uzlaşma Komisyonu’nda geçen 60 maddeyle ilgili zaten 4 parti anlaşmış. Genel Kurul’da görüşülmesinde 4 partinin olup olmaması değil, ’MHP ve CHP’yle biz bu işi yaparız’ dedik. Çağrımız hala açık. Eğer böyle olmayacaksa 2012’nin sonunda bitmesi gereken yazım işi, 2013 yılının sonuna gelip de hala boşa geçiyorsa zaman açıkçası gereksiz bir Uzlaşma Komisyonu’nun varlığını söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.
Elitaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Biz de tek ses çıkar, herhalde CHP’de 70-80 ses var aynı konuyla ilgili. Kendi içlerinde dahi anlaşamıyorlar. Sonra uzlaşalım diyorlar. 60 maddeyle ilgili konu CHP ile de olabilir, MHP ile de olabilir."
AK Parti’nin yerel seçim öncesi kendi anayasa teklifini Meclis’e sunup sunmayacağına ilişkin bir soru üzerine Elitaş, "184 imzayla verilebiliyor bu. Bunu biz bu konudaki kararlılığımızı göstermek için yapabiliriz. Eğer, başka partilerden de bu konuyla ilgili milletvekili arkadaşlarımız bu anayasa uygundur derse TBMM Anayasa Komisyonu’nda bu görüşülebilir" dedi.

İDRİS BAL İHRAÇ EDİLECEK Mİ ?
Elitaş, AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal kesin ihraç talebi ile parti disiplin kuruluna verilmesine ilişkin, "Uyarma ve kınama cezası vermek grup disiplin kuruluna ait. Partinin ihraç ve kesin ihraç vermek Müşterek Disiplin Kurulu yetkisine ait" diye konuştu.
(İHA)