BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

Kar yağışı ne kadar sürecek?

Kar öğlen saatleri itibariyle hızını arttırmaya başladı. İşte İstanbul'da alınan önelemler ve tatil olan okullar...

Abone ol

Meteoroloji'nin günler önce haber verdiği kar yağışı başladı. Büyükçekmece, Beylikdüzü, Hadımköy gibi İstanbul'un batısında kalan yerlerde saat 04.30 sıralarında kar yağışı görüldü.

Kar yağışı İstanbulluları yolda yakaladı. Her iki köprüde de trafik yoğun. THY'nin bazı seferleri iptal oldu. Birçok ilde okullar tatil edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, vatandaşlara "Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın" uyarısında bulundu.

KAR YAĞIŞI YOĞUNLAŞARAK DEVAM EDİYOR

Kar yağışı yoğun şekilde devam ederken, park, bahçeler, yollar ve park halindeki araçlar beyaza büründü. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne ait karla mücadele ekipleri yollarda hazır bekletiliyor. Yetkililer kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

İstanbul’da kar yağışının bugün öğleden sonra ve yarın daha da kuvvetleneceğinin belirtilmesi yetkilileri alarm durumuna geçirdi.

KADİR TOPBAŞ'TAN UYARI

İstanbul Valiliği bir açıklama yaparak, kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için vatandaşlara “zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkmayın” çağrısında bulundu. Ayrıca, araçlarda zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları, kural dışı ve trafik seyrini tehlikeye atacak davranışlardan kaçınmaları, trafik işaretlerine uyularak, don ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları istendi.

İŞTE İSTANBUL'DA TATİL EDİLEN OKULLAR

Birçok ilde eğitime kar molası verildi. Şimdi merak edilen ise İstanbul'da okulların tatil edilip edilmeyeceği? Şimdi gözler Milli Eğitim Müdürlüğü'nde...

Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı İstanbul’u da etkisi altına aldı. Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü henüz tatil kararı almadı ama bazı özel okullar öğleden sonra tatil ettiklerini bildirdi. Yarın içinse henüz bir karar alınmadı.(HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN)

METROBÜSÜN LASTİĞİ PATLADI, METRELERCE KUYRUK OLUŞTU

Metrobüs hattında çalışan bir otobüsün lastiği patlayınca Altunizade istasyonunda metrelerce araç kuyruğu oluştu.

İstanbul'da beklenen kar yağışı bu sabah itibariyle başladı. Özellikle yüksek kesimlerde kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu. Kar yağışı öncesi önlemini alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarına ek seferler koydu. Özellikle yoğunluğun yaşanması beklenen metrobüste sefer sayıları artırıldı. Alınan bütün önlemlere rağmen bazı talihsiz kazalar hatta sorun yaşanmasına yol açtı. Saat 08.30 sıralarında Altunizade istasyonuna yaklaşan bir otobüsün ön lastiklerinden biri patladı. (HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN)

TOPBAŞ HAZIRLIKLARI ANLATTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) dün düzenlediği basın toplantısında, İstanbulluları olası yoğun kar yağışına karşı uyardı. Topbaş, “Hazırlıklarımızı yapıp gerekli önlemleri aldık. Kent yaşamını olumsuz etkilememenin yolu, beraberce hareket etmektir. Kış şartlarında, hele kar ve yağmurlu havalarda trafiğe çıkanların çok daha dikkatli olması gerekmektedir” diye konuştu. Topbaş yaşlı, hasta ve hamile vatandaşlara karlı havalarda dışarı çıkmamaları ricasında bulunarak, “İstanbullular’ın desteğiyle kar yağışını kentte sıkıntısız bir şekilde atlatmayı arzu ediyoruz” dedi.

KAR LASTİĞİ OLMADAN ÇIKMAYIN

Sürücüleri kar lastiği takmaları konusunda uyaran Topbaş, yoğun kar yağışında mümkün mertebe toplu taşıma araçlarının kullanılmasını önerdi. Topbaş, “Olası kar yağışına karşı 908 araç ve 2 bin 266 personelimiz hazır beklemektedir. Sokakta kalan insanlarımızın himayeye alınması çalışmaları yapıldı. 250 evsiz vatandaşımızı Metin Oktay Spor Tesisi’nde misafirimiz ediyoruz” bilgisini de verdi.

EK SEFERLER YAPILACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 3 bin 500 km’lik yol ağında tedbir aldı.Metrobüs ve otobüs seferleri artırılacak, 1200 ek sefer düzenlenecek. İstanbul Şehir Hatları vapurları, yoğunluğa göre ek sefer yapacak. Trafik ekipleri, kış lastiği uygulamasıyla ilgili denetim yapılacak .82 ayrı noktada 2 bin ton solüsyon 220 bin ton tuz depolandı. Kritik kavşaklarda 40 kurtarıcı 24 saat bekletilecek.

THY SEFERLERİ İPTAL

TÜRK Hava Yolları (THY) Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle bazı dış hat ve iç hat uçuşlarını iptal etti.

İptal edilen sefer saatleri şöyle;

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 10.40’ta Iğdır ,06.20’de Gaziantep, 07.15’te Diyarbakır, 06.55‘te Konya, 20.55 ve 22.25’te Kayseri, 20.30’da Elazığ, 06.50 ve 20.20’de Trabzon, 14.00 ve 18.00’da Ankara, 08.00,10.00 ve 16.00’da İzmir, 15.00 ve 18.15’te Antalya’ya yapılacak seferler iptal edildi.

Ankara Esenboğa Havalimanı’dan saat 01.00, 04.15, 16.00 ve 20.00’da, Gaziantep Havalimanı’dan saat 08.50 ve 22.40’ta, Diyarbakır Havalimanı’ndan saat 09.50’de, Iğdır Havalimanı’ndan saat 13.40’ta, Konya Havalimanı’ndan saat 08.55’te, Kayseri Havalimanı’ndan saat 23.00’da, Elazığ Havalimanı’ndan saat 23.00’da, Malatya Havalimanı’ndan saat 22.35’te, Adana Havalimanı’ndan saat 18.15’te Amasya Merzifon Havalimanı’dan saat 22 30’da İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan saat 10.00,18.00 ve 21.00’da, Trabzon Havalimanı’dan saat 09.45, 22.50’de Antalya Havalimanı’ndan saat 17.00 ve 20.15’te İstanbul Atatürk Havalimanı’na yapılması planlanan seferler iptal edildi.

Dış hatlarda ise iptal edilen uçuş saatleri şöyle;

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan yapılması planlanan saat 03.15 Meşhed, 19.25 Berlin-Tegel, 19.55 Amman, 19.45 Viyana, 19.50 Beyrut , 20.00 İslamabad, 20.25 Kopenhag, 21.00 Milano, 22.50 Bükreş seferleri iptal edildi.

Türk Hava Yolları (THY), Yolcularına mağdur olmamaları için uçuşuna gitmeden önce 444 0 849 aramaları gerektiğini duyurdu.

EĞİTİME KAR ENGELİ

Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi.

Bayburt'ta yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Hakkari’de dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 132 köy ile 375 mezranın yolu ulaşıma kapattı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Hakkari merkez, Çukurca ve Yüksekova ilçeleri ve köylerde okullar 1 gün tatil edildi.

Erzurum'da yoğun kar yağış nedeniyle bugün ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Muş merkeze bağlı belde ve köylerde bir gün, Varto ilçesinde ise Pazartesi ve Salı günü olmak üzere 2 gün okullar tatil edildi.

Erzincan il merkezi ile Tercan, Otlukbeli, Kemaliye, İliç ve Çayırlı ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda bugün, Erzincan Üniversitesi'nde ise bugün ve yarın eğitime ara verildi.

Ağrı kent merkezi Tutak ve Hamur ilçe merkezleri hariç köy, YİBO ve taşımalı merkez ilköğretim okullarında 7 ve 8 Ocak olmak üzere 2 gün, Eleşkirt ilçe merkezi ile tüm köy okullarında ise bir gün süre ile eğitime ara verildi.

Gümüşhane'de etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve Kelkit, Şiran ve Köse ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Tunceli’de yoğun kar yağışı nedeniyle Valilik, Mazgirt İlçesi ve bağlı köylerinde 3 gün, Pülümür İlçesi ve bağlı köylerinde 1 gün, Tunceli merkez ve diğer ilçeler ile bağlı köylerde 2 gün okulların tatil edildiğini duyurdu.

VATANDAŞ DA ÖNLEMİNİ ALDI

Kar yağışına hazırlıklı yakalandıklarını belirten vatandaşlar, belediyelerin çalışmalarından memnun olduklarını dile getirdi. Bir vatandaş aracını otoparkta bıraktığını toplu taşıma araçlarını kullanacağını söylerken, başka bir vatandaş ise toplu taşıma araçlarının kar yağışı nedeniyle bazen geciktiğini ve uzun süre beklediklerini söyledi. Öte yandan, zincir satan bir esnaf ise "Kar yağışı devam ediyor, araçlar yollarda kalıyor. Ama belediye bu sefer işi biraz daha sıkı tutmuş sürekli tuzlama yapıyorlar. Kar lastiklerinin uygulanması nedeniyle zincir satışlarında düşüş yaşandı. Geçtiğimiz karda birkaç zincir satmıştım bugün henüz hiç satamadım" dedi. Kaldırımlardaki karları küreyen bir temizlik işçisi ise "Vatandaşların düşmemesi ve rahat rahat yürümeleri için karları kürüyoruz" diye konuştu.