BIST 10.175
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.405,45
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da kar kalınlığı 20 santimetre!

İstanbul Arnavutköy, Beykoz ve Sarıyer'in bazı kesimlerinde kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı bildirildi

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının kenti olumsuz etkilememesi için aldığı tedbirler çerçevesinde yolların buzlanmaması için 691 ton tuz ve 15 ton solüsyon kullandı. Arnavutköy, Beykoz ve Sarıyer'in bazı kesimlerinde kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı açıklandı.

Bu arada, evsiz 377 vatandaş da Sarıyer Metin Oktay Spor Salonu'na yerleştirildi. Kar kalınlıkları Arnavutköy, Beykoz ve Sarıyer'in yüksek kesimlerinde 20 santimetre, Çamlıca, Başakşehir ve Kemerburgaz taraflarında ise 15 santimetreye kadar ulaştığı belirlendi. Büyükşehir ekiplerinin yaptığı tuzlama çalışmalarında ise; 691 ton tuz ve 15 ton solüsyon kullanıldı. Karla mücadele için 908 araç ile 2 bin 266 personelin mücadele ettiği belirtildi.

İstanbul'da başlayan kar yağışı D-100 Karayolu'nda etkili oldu. Özellikle Şirinevler'de yoğunluğunu artıran kar yağışı görüş mesafesini de düşürdü. Kar nedeniyle karayolda araçlar da yavaş gidince trafik sıkışıklığı oluştu.

BAŞAKŞEHİR'DE HAYAT DURDU

İstanbul'da beklenen kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Yoğun kar yağışı olan ilçelerden biri olan Başakşehir'de kartpostallık görüntüler oluştu.

Yüksek kesimlerde hafif şekilde yağmaya başlayan kar, ilerleyen saatlerde artarak devam etti. Sabah işlerine gitmek için dışarı çıkan Başakşehirliler kar sürpriziyle karşılaştı. Vatandaşların, yürümekte zorluk çektiği gözlendi.

Kentin pek çok yerinde hazır bekletilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait kar küreme araçları, buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yaptı. Yüksek kesimlerde hafif şekilde başlayan yağışın ilerleyen saatlerde artarak devam etmesi bekleniyor.

Yetkililer kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.