BIST 10.083
DOLAR 32,36
EURO 34,82
ALTIN 2.440,85
HABER /  GÜNCEL

Yunanistan'a akıllı ol mesajı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yunanistan'ın Ege Denizi'nde petrol arama çalışması başlatmasına tepki gösterdi.

Abone ol

Davutoğlu, Yunanistan'ın Ege Denizi'nde petrol arama çalışması başlattığı haberleriyle ilgili, ''Böyle bir durumda Türkiye de mukabil adımlar atar. Ama buna ihtiyaç hissedilmeyeceğini ümit ediyorum'' diye konuştu.

5. Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla İzmir’de bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Vali Cahit Kıraç’ı makamında ziyaret etti.

Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplayan Davutoğlu, halkını bombalama emri alan Suriyeli bir pilotun uçağıyla Türkiye’ye kaçtığı iddiası hakkında, “Bu tür iddialar, birçok haber yayılıyor. Kamuoyumuz, bu tür haberleru doğrudan bizden bir açıklama olmadıkça dikkate almamalı. Çok haber çıkar, böyle durumlarda Dışişleri Bakanlığımız, gerektiğinde Genelkurmay Başkanlığımız açıklamaları yapar. Olduğu zaman bilgilendiririz. Kamuoyunun başka bilgiye ihtiyacı yok.” dedi. Suriye sınırına yerleştirilecek patriotların taşıma masrafıyla ilgili olarak Almanya ile anlaşmazlık çıktığı yönündeki haberlere de değinen Bakan Davutoğlu, “NATO içinde ve ikili olarak da zaten bu ülkelerle istişareler yürütülüyor. Bu konuda spekülatif haberlerden kaçınmak lazım.” şeklinde konuştu.

'BÖYLE BİR DURUMDA TÜRKİYE, MUKABİL ADIMLAR ATAR'
Yunanistan’ın Ege Denizi’nde petrol aramaya hazırlandığı ve kıta sahanlığının belirlenmesi için Birleşmiş Milletler'e başvuracağı yönünde Yunan basınında haberler çıktığı hatırlatılarak, bu haberleri takip edip etmediği ve bir girişimleri olup olmayacağı soruldu. Davutoğlu, şöyle cevap verdi: “Kesinlikle takip ediyoruz. Yunan basınına yansımadan önce de bu konuda zaten Yunanistan ile aramızda istişare kanalları mevcut. Değerli dostum Dimitri ile son görüşmelerimizde, bütün Türk–Yunan ilişkilerini konuştuk. Tek taraflı adımlardan, böylesi kritik dönemlerde kaçınılması gerektiği kanaatini taşıyoruz. Türkiye ile Yunanistan arasında epeydir yürüyen görüşmeler var. Olumlu bir atmosfer var ilişkilerimizde. Dolayısıyla bu günlerde Türkiye–Yunanistan ilişkileri bu ivmeyi kazanmışken bütün adımları istişare içinde birlikte atmamız önem taşır. Tabii herkes kendi ulusal pozisyonunu biliyor, karşılıklı tezlerimizi biliyoruz. Böyle bir durumda Türkiye de mukabil adımlar atar ama buna ihtiyaç hissedilmeyeceğini ümit ediyorum. Görüşmeler ve diğer kanallarla zaten Yunanistan ile aramızda işleyen mekanizma var.”

Bakan Ahmet Davutoğlu, valilik ziyaretinin ardından yürüyürek İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçti Başkan Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti.