BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,71
ALTIN 2.408,54
HABER /  EKONOMİ

0 TL'lik elektrik faturası olur mu?

Faturalardaki bu yanlışlığa dikkat. İstanbul’da yaşanan A.K. elektrik zamlarına ve tükettiği elektriğe rağmen evine gelen 0 TL’lik elektrik faturası ile şok oldu.

Abone ol

sikayetvar.com’a gelen bir şikayete göre;İstanbul’da 6 dairenin bulunduğu bir apartmanda yaşayan her zamanki gibi elektrik tüketimi yapan A.K’ye 0 TL’lik elektrik faturası geldi. Üst üste 0 TL’lik elektrik faturası gelen ev sahibi işin gerçeğini olayı araştırınca öğrendi. Yaşadığı şok ise bununla kalmadı.

Faturayı Görünce Şok Oldu

0 TL’lik faturayı görünce bir hata olduğunu düşünen A.K. ikinci defa da aynı tutarda fatura ile karşılaşınca olayı araştırmaya başladı. Şikayetçi, faturalardaki yanlışlığa karşı diğer tüketicileri de uyararak şunları söyledi:

“3,5 aydır bir elektrik faturası karmaşıklığı içerisindeyim. İlk 0 TL’lik elektrik faturamı görünce şok oldum. Bir yanlışlık olduğunu fark ettim. Bunun üzerine bir sonraki ayda 2 fatura birden gelir düşüncesiyle beklediğimde sonraki dönemde de gelen faturada aynı ibareyi gördüm. Bunun üzerine telefonla arayarak bu konuyu ilettim.Uzun bir süre tarafıma bilgilendirme yapılmadı. Sonra şunu öğrendim. 6 dairelik bir apartmanda oturuyorum. Elektrik dağıtım firmasının çalışanları apartmanda kimseyi bulamadıklarını iddia edip bana borç olarak 0 TL kesip gidiyorlarmış.”

Fatura Şoku Bakın Nasıl Devam Etti!

Yaşadıklarının bununla da kalmadığını kaydeden A.K. “Kendi çabalarım sonrası tarafıma üç aylık fatura tutarı olarak 201. 97 TL yazıldığını öğrendim. 18 Aralık’ta faturayı kesmişler ve son ödeme tarihi olarak ise 28 Aralık verilmiş. Fatura 3 Ocak tarihinde elime geçti. Hiçbir şekilde haber vermediler arayarak kendi çabalarımla öğrendim. Aynı sorunu yaşayanlar varsa faturalarının peşine düşsünler. Şimdi son ödeme tarihini geçirdiğim için ceza ödeyeceğim ve eğer haberim olmasa elektriğim kesilebilir bir de bunlar için masraf ödeyebilirdim. Dikkatli olun.”

fatura.jpg