BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,71
ALTIN 2.408,54
HABER /  DÜNYA

Kaptandan gözyaşı dolu veda

Trabzonspor’dan Beşiktaş’a transfer olan milli kaleci Tolga Zengin, Trabzon’dan ayrılırken düzenlediği basın toplantısında gözyaşlarını tutm...

Abone ol

Trabzonspor’dan Beşiktaş’a transfer olan milli kaleci Tolga Zengin, Trabzon’dan ayrılırken düzenlediği basın toplantısında gözyaşlarını tutmadı. Duygusal anların yaşandığı toplantıda Tolga, bordo-mavili takımdan ayrılma nedeninin annesinin sağlık durumu olarak gösterilemeyeceğini belirterek, "Trabzonspor’dan ayrılmak gibi bir talebim ve ısrarım hiçbir zaman olmamıştır. Bu transfer tamamen Trabzonspor’un menfaatleri doğrultusunda gerçekleşmiştir" dedi.
Kaptanlığını yaptığı Trabzonspor’a veda Tolga Zengin, Trabzon’dan ayrılmadan önce Faroz Balıkçı Barınakları’nda basın toplantısı düzenledi. Duygusal anların yaşandığı toplantıda milli kaleci gözyaşlarını tutamadı.

"TRANSFERİM TRABZONSPOR’UN MENFAATLERİ DOĞRULTUSUNDA OLMUŞTUR”
Transfer mevsiminde hakkında çok yazıların yazıldığını belirten Tolga, “1996 yılında buyana 17 yıl boyunca çeşitli kategorilerde bu şanlı formaya hizmet ettim. Türk futbolunda Tolga Zengin olarak bir yerlere gelmişsem bunu önce Allah’a sonra da Trabzonspor’a borçluyum. Trabzonspor’un bana kattığı değerler, para ile pulla ölçülecek değerler değildir. Öncelikli en çok speküle edilen konu annemin sağlık sorunları ve tedavi süreciydi. Ben annemin hastalığını öğrendiğim ertesi günü takımın başında Bursaspor maçına, ameliyat masasındayken de Antalyaspor maçına çıkmış birisiyim. Annemin sağlığı benim için her şeyden önemlidir fakat Trabzonspor’dan ayrılmama sebep gösterilemez. Tedavi süreci, devam etmektedir. Şükürler olsun ki sağlığı ve saati gayet yerindedir. Bu konunun konuşulmasını da çok doğru bulmuyorum. Trabzonspor’dan ayrılmak gibi bir talebim ve ısrarım hiçbir zaman olmamıştır. Bu transfer tamamen Trabzonspor’un menfaatleri doğrultusunda gerçekleşmiştir. Şahsımın, kulüp yönetiminden tek talebi Trabzonspor’dan ayrılışım söz konusu olacaksa annemin yanında olmak adına tercihimi yurt dışı değil de yurt içi olarak kullanmaktı. Yurt içindeki tek tercihim ise Beşiktaş’tı. Yurt dışından gelen tekliflere ise menajerim vasıtasıyla aynı cevabı verdim" şeklinde konuştu.

"TRABZONSPOR’UN KAPTANINA YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE HAREKET ETTİM”
Tolga, transferinde Trabzonspor kaptanına yakışır bir şekilde hareket etiğini belirterek, “Transfer döneminde Trabzonspor kaptanına yakışır bir şekilde hiçbir konuya müdahil olmadan ve hiçbir açıklama yapmadan sessizliğimi koruyarak doğru bir duruş sergilediğimi düşünüyorum. Bu süreç beni gerçekten çok yordu. Bu benim ilk transferim ve inşallah son transferim olur. Trabzon’un bir evladı olarak bu ayrılık benim için hiç de kolay değil. Fakat, insan hayatında böyle şeyler yaşayabiliyor. Acısıyla tatlısıyla bu kulüpte çok güzel günler geçirdim. Bu şanlı forma altında Allah bir de bana şampiyonluk yaşamayı nasip eti. Trabzon’u, Trabzonspor taraftarını asla unutmayacağım ve onlar benim için hep özel kalacaklar. Trabzonspor kaptanı olarak bu camiadan son isteğim. Bu takıma ve teknik direktör Mustafa Akçay’a sahip çıkmalarıdır. Bu kulübün gerçek sahibi taraftarlardır. Şahıslar geçicidir, baki kalacak olan kulüptür Allah Trabzonspor’a zeval vermesin. Bu transferin hem Trabzonspor’a hem de Beşiktaş ve şahsıma hayırlı olmasını diliyorum. Hakkım yoktur ama varsa da helal olsun sizler de hakkınızı helal edin” ifadesini kullandı.

“GEÇ GELEN ADALET ADALET DEĞİLDİR”
Tolga, Beşiktaş ile sözleşmesine 2010-11 sezonun şampiyonluk kupası kutlamaları için Trabzon’a geleceği maddesi koydurduğu yönündeki haberlerde ise, "Benim böyle bir madde koydurma gibi bir durumum söz konusu değil. Ben Beşiktaş ile olan sözleşmemi daha iki gün önce konuştum. Onun için bu süreçte yazılan her şey benim ağzımdan çıkan şeyler değil. Ben öyle bir madde koydurmadım. Ben zaten şampiyon olan bir sporcuyum. Biz işin kupasında değiliz kupa teneke parçasıdır. Burada olsaydım da bunu kutlamayacağımı söylemiştim. Ben bunu kutlamam benim görüşümdür geç gelen adalet adalet değildir" dedi.
Beşiktaş formasıyla ligde ilk maçlarını Trabzonspor ile oynayacaklarının sorulması üzerine ise milli kaleci, "Neticesinde bir maç olacaktı, bu ilk maç da olabilirdi. Son maç da olabilirdi. Hayat bu, yapacak fazla bir şey yok" yanıtını verdi.

“TAKIMDAN AYRILMAK BENİM İÇİN ZOR OLDU”
Trabzonspor’un İrlanda temsilcisi Derry City ile oynayacağı rövanş maçından önce takımla bir araya geldiğini belirten Tolga, “Tabi ki, zor oldu. Ayrılıklar kolay değil. Hepsi benim kardeşim güzel günlerimiz geçti onlarla. Hayatta böyle ayrılıklar var. Ben onların hepsine söyledim. Ben yine onların abisiyim yine kaptanıyım. Ne sıkıntıları olur ise yanlarında olduğumu söyledim. Trabzonspor’u da onlara emanet etim. Onur, takımla birlikte çiçek yaptırdılar bir kart vardı ve o kartı ömür boyu saklayacağım" dedi.

"BEŞİKTAŞ’TA HİZMET EDECEĞİM"
Trabzonspor’a hizmet ettiği gibi artık Beşiktaş’ta aynı hizmette bulunacağını belirten Tolga, “Gerçekten istendiğim bir yere gidiyorum. Benimsediğim hem de beni benimseyen bir camiaya gidiyorum. Duruşu olan bir camiaya gidiyorum. Benim gibi dik durup, haksızlığa karşı dik duran bir camiaya gidiyorum. Buradan ayrılacaksam tercihimin Beşiktaş olacağını her zaman söylemiştim" diye konuştu.
Beşiktaş’ınr şike sürecindeki tavrıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Tolga Zengin, "Yapılanları camiaya hiçbir zaman mal etmedim. Şahısların yaptığını camiaya mal etmedim ama camia bunu sahiplenirse kendilerine mal etmiş oluyorlar. Benim gitmiş olduğum Beşiktaş camiası buna karşı duruşunu göstermiştir. Kupasını iade etmiştir. Aklanın gelin demiştir. Bizim şampiyonluğumuzu ilk kutlayan camiadır. Bizim değerlerimize sahip çıkan camiadır. Bunu iyi ayırt etmek lazım. Allah’a şükür bugüne kadar ne yaptıysam hep doğruyu yaptım, vicdanımla yaptım. Bu işi hiç bir zaman para ön planda olarak yapmadım, hep bir şeyler katmak için yaptım. İçi hava dolu bir lastik parçası için hiç kimsenin kalbini kırmayacağım dedim ve inşallah öyle de devam edeceğim" dedi.

"BİR GÜN GERİ GELECEĞİM"
Basın toplantısı sonrasında kendisine sunulan hediyeyi alan Tolga, bir gün geri geleceğini belirterek, "Bir gün geri geleceğim ama bu nasıl olacak bilmiyorum. İnşallah bir şeyleri değiştirmek için geri geliriz. Trabzonlu çocuklara daha fazla sahip çıkalım. Trabzon’un kurtuluşu yetiştirdiği oyunculardadır. Hiçbir zaman yıldız transferlerinde olmamıştır. Trabzonspor, ruhuyla oynayan bir takım bu ruhu kaybetmeyelim" ifadelerini kullandı.
Tolga, daha sonra basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektir. Milli kalecinin bugün Trabzon’da ayrılarak İstanbul’a gideceği ve ardından Beşiktaş’ın Avusturya kampına katılacağı öğrenildi.