BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  GÜNCEL

O çirkin sözlere tepki yağdı!

Önceki gün TRT 1 ekranlarında iftar saati proğramında "Hamilelerin sokağa çıkması terbiyesizliktir" diyen Avukat Ömer Tuğrul İnançer’e Diyanet de tepki gösterdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER.COM-ANKARA

TRT 1’de iftar saatlerinde yayınlanan ‘Ramazan Sevinci’ programının önceki günkü konuğu Türk tasavvuf düşünürü ve avukat olan Ömer Tuğrul İnançer’in sözlerine her kesimden tepki yağıyor.

Programda Şeyh Vefa’nın menkıbelerinden bahseden İnançer, hamile kadınlar hakkında yaptığı yorum ile herkesi şaşırttı. Canlı yayınlanan programın ardından İnançer'in "Hamile kadınların sokağa çıkması terbiyesizliktir" sözlerine toplumun her kesiminden tepki yağdı.


TRT'DEN "BİZİ BAĞLAMAZ" SAVUNMASI

İnançer'in programın konuğu olduğunu vurgulayan TRT skandalı "canlı yayın kazası" diyerek açıkladı.

TRT yetkilileri "Canlı yayın sırasında takdir edilir ki, konuğun ne söyleyeceğini bilemeyiz. Bu kurumu bağlayan bir görüş değildir. TRT’de 15 farklı TV kanalı, 18 farklı radyo ve günlük 670 program yayınlanıyor. Bu tür kazalar olabilir. Olumlu ya da olumsuzluklar sahibini bağlar" açıklamasını yaptılar.

TRT açıklamasında o sözlere 'Allah razı olsun' dedikten sonra kahkahalarla gülerek karşılık veren program spikeri Bekir Develi hakkında ise tek kelime yer almadı.

DİYANET AÇIKLAMA YAPTI

Diyanet’tin Alo Fetva Hattından konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: 

"Kadın hastaneye gidecek, alış veriş yapacak. Hamile kadının dışarı çıkmaması söz konusu değil. Zaten dinde de kadına tecrit diye bir şey yok. Hamile kadına da tecrit yok. Aksine anne olmak ödüldür. Ancak, her kadın dikkat etmeli ama hamile kadın giyimine kuşamına daha çok dikkat etmeli. Göbeğini sırtını gösterecek kıyafetler giymemeli. Açıklamayı kim yaparsa yapsın biz dini Kuran-ı Kerim’den ve Hz. Peygamberimizin (S.A.V) hayatından öğreniriz."

KABUL EDİLEMEZ BİR SÖYLEM

İnançer'in sözlerine siyasiler de tepki gösterdi, AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema İnternethaber'e yaptığı açıklamada bu sözlerin kabul edilemez olduğunu söyledi:

"Bu açıklamayı kim yaparsa yapsın, böyle bir söylem kabul edilebilir bir söylem değil. Sonuçta bu, Allah'ın kadınlara vermiş olduğu bir görev, annelik görevi. Dolayısıyla hamilelik de bu sürecin bir parçası. Bu süreçte kadınların sokağa çıkmaması yönünde bir söylem anlaşılabilir bir söylem değil kabul edilemez.

CHP İstanbul milletvekili Melda Onur ise İnternethaber'e yaptığı açıklamada, "Bu sözleri söyleyen kişiyi muhatap alan TRT yönetimi kınıyorum" dedi, Melda Onur sözlerini şöyle sürdürdü:

TRT'Yİ  KINIYORUM

"Bu kişiyi ciddiye almıyorum. Bırakın bu insanları ciddiye almamayı, bu insanları devletin televizyonuna çıkaran zihniyeti de kınıyorum. Hatta o kişinin karşısında kafa sallayan muhabir arkadaşı da kınıyorum. Üzerinde tartışılıp bu kişiyi popüler yapmaya bile değmez.

BEYİNİN OTOMOBİLİNE BİNER DOLAŞIR

Şeyh Vefa’nın hanımının haram lokma yemesiyle ilgili bir hikayesini anlatan İnançer, konunun hamileliğe gelmesi üzerine şu ilginç yorumu yapmıştı:

"Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır. Böyle karınla sokakta gezilmez. Her şeyden önce estetik değildir. 7-8 aydan sonra anne adayı biraz hava almak için beyinin otomobiline biner, biraz dolaşır. Sonra akşam üstü çıkarlar. Şimdi ise maşallah, kanatlısı kanatsızı televizyonlarda uçuşuyor. Ayıptır ayıp. Bunun adı realizm değildir. Bunun adı terbiyesizliktir."

direnhamilede-çok-ayip(!)-fotoğraflar.jpg


TRT'de hamileler için skandal sözler

TRT 1'in iftar programına konuk olarak Ömer Tuğrul İnançer, hamile kadınları aşağıladı. Tuğrul, 'böyle karınla sokakta gezilmez! Bu terbiyesizlik' dedi. 

5185-(1).jpg

#direnhamile'deki çok ayıp(!) fotoğraflar
TRT’de canlı yayınlanan iftar saati programında "Hamilelerin sokağa çıkması terbiyesizliktir" diyen avukat Ömer Tuğrul İnançer’en en anlamlı yanıt hamile kadınlardan geldi.

Twitterda #direnhamile tagı açıldı. Buraya ilk fotoğraf koyan da ünlü spiker Özge Uzun oldu.

5208.jpg 
Hamile sözü TRT'yi bağlamıyor ya bu!

TRT, hamile kadınlarla ilgili canlı yayındaki skandal sözler için “Bu kurumu bağlayan bir görüş değildir” dedi. 

5210.jpg 

İŞTE PROGRAMDAN TARTIŞMALI O ANLAR