BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  DÜNYA

Vural’dan AK Parti’ye ağır sözler

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın PKK’ya katılımlara yönelik açıklamaları ile ilgili olarak, “Terör örg...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın PKK’ya katılımlara yönelik açıklamaları ile ilgili olarak, “Terör örgütünün niteliksizi, niteliklisi sınavla mı gönderiyorsun oraya, bebek katillerinin niteliklerini artırınca daha estetik katliamlar mı bekliyorsun? Yani PKK’ya nitelikli katılımları AK Parti hükümeti destekliyor, her halde teşvik veriyor olsa gerek. İş vaat etmiş olabilir belki” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında AK Parti hükümetini eleştiren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, PKK’nın AK Parti eli ile Türkiye’de söz söyleyen ve siyaseti belirleyen bir aktör haline getirildiğini ifade ederek, terörist başının çağrısı ile Uluslararası Kürt Konferansı’nın ön hazırlık çalışmalarının yapıldığını belirtti. Barzani’nin Türkiye’nin egemenliği ile ilgili söz söyleme cüretini gösterdiğini, AK Parti hükümetinin ise Barzani’yi seyrettiğini belirterek bunun utanç verici bir tablo olduğunu söyledi.

“BAŞBAKAN ERDOĞAN 4 PARÇALI KÜRDİSTAN’IN MİHMANDARLIĞINI YAPIYOR”
TBMM çatısı altında milletvekilliği yapanların PKK konferanslarında terör örgütü mihmandarlığında bölücülük faaliyetinde bulunduklarını, ülkenin yargısının ise bunu seyrettiğini iddia eden Oktay Vural, “Maalesef AK Parti PKK’nın ipine sarılmış vaziyette. Böyle bir manzara milletimizin kanını donduruyor. Bu kadar hayasız saldırılar karşısında dilini yutanlar PKK sözcülüğüne geldiğinde bülbül kesiliyorlar. AK Parti’nin bölge milletvekili bir zat ‘son sözü Öcalan söyleyecek’ diyerek şakıyor. AK Parti ve BDP bölücülükte birbirlerine jestleşme yarışına giriyor. AK Parti ve BDP Türkiye’nin bölünmesi üzerinde hem geçim hem seçim işbirliği yapıyorlar. Toplanmışlar oraya kendi kaderlerini tayin edeceklermiş, AK Parti’nin açılımının Türkiye’yi getirdiği noktaya bakın. PKK adım adım Öcalan’a özgürlük, Kürtlere statü hedefini gerçekleştirme yolunda ilerliyor. AK Parti hükümeti ve Başbakan Erdoğan Sevr’de emperyalistlerin ortaya attığı 4 parçalı Kürdistan’ın mihmandarlığını yapıyor, Demirtaş’ta burada dile getirilen kendi geleceğini tayin hakkını dillendiriyor. Türk milleti Cumhuriyet ile kendi kaderini tayin etmiştir. Bugün geldiğimiz bu noktada Türk milleti dışında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti dışında bir kader arayanların emperyalistlerin uşağı olduğu ve Kürt kökenli insanlarımızı arkadan hançerleme görevini üstlendiği gayet açıktır” diye konuştu.

“BUGÜN OYNANAN OYUN SEVR’İ YENİDEN HORTLATMA OYUNUDUR”
Erbil’de bir araya gelerek Kürt konferansı düzenleyenlerin Sevr’i hortlatmak isteyenler olduğunu belirten Oktay Vural, “Bugün oynanan oyun Sevr’i yeniden hortlatma oyunudur. AK Parti hükümeti tarafından bugün maalesef Sevr Barış Antlaşması Türkiye’ye bir çözüm olarak sunulmaktadır. AK Parti açılım adı altında Sevr’i hortlatmış, maalesef Sevr çerçevesinde taleplerin meşrulaşması yolunu açmıştır. O bakımdan kalkıp birileri PKK’nın silah dayatmasıyla, ‘kendi kaderimizi tayin edeceğiz’ diye Kürtler üzerinde operasyon yapmaya kalkmasın. Emperyalizmlin uşağı olanlar Büyük İsrail Projesi çerçevesinde vaat edilmiş topraklar üzerinde İsrail’in hakimiyetini sağlamak isteyenlerin 4 Kürdistan oluşturma ile ilgili girişimleri maalesef AK Parti’nin bugün hortlattığı Sevr’in yeniden ihya çalışmasından öteye bir anlam taşımıyor” şeklinde konuştu.

“BEBEK KATİLLERİNİN NİTELİKLERİNİ ARTIRINCA DAHA ESTETİK KATLİAMLAR MI BEKLİYORSUN?”
PKK’nın Çözüm Süreci ile Kürtlerin temsilcileri olarak gösterildiğini, Kürtlerin PKK’ya teslim edildiğini ifade eden Vural, “Sayın Başbakan Yardımcısı ‘silahlı mücadeleyi gündemimize almış değiliz’ diyor. Peki soruyorum size, geçen sene Ekim ayında Suriye’ye müdahale için sınır ötesi operasyon yapma yetkisini niye aldınız, Ahmet Davutoğlu ‘oldu bittileri engellemek amacıyla biz bu sınır ötesi operasyon yetkisini alıyoruz’ diye söylemedi mi? Bu yetkiyi kullanmayacaksanız hemen meclise iade edin o zaman. Türk milletini birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü girişim karşısında TBMM’nin verdiği yetkiyi kullanmaktan imtina edenler bu millet iradesini ihanet ediyor demektir. Başbakan yardımcısı diyor ki, ‘dağa çıkışlar eskiye oranla daha nitelikli hale geldi’ diyor. Şu lafa bakın, PKK’yı kalitelileştiriyor. AK Parti hükümeti gibi niteliksiz, PKK’ya mensup olmuş bir iktidar mensubu ancak bu sözleri söyleyebilir. Terör örgütünün niteliksizi, niteliklisi sınavla mı gönderiyorsun oraya, bebek katillerinin niteliklerini artırınca daha estetik katliamlar mı bekliyorsun? Yani PKK’ya nitelikli katılımları AK Parti hükümeti destekliyor, her halde teşvik veriyor olsa gerek. İş vaat etmiş olabilir belki” ifadelerini kullandı.

“KADDAFİ’DE HALKINA KEMİRGEN DEMİŞTİ”
“Kürtlerin kaderini Türk milletinin dışında arayanlara sesleniyorum, beyhude çabalardır bunlar” diyen Vural, bunu Kürt kökenli vatandaşların izin vermeyeceklerini söyledi. Konuşmasında Başbakan Erdoğan’ı eleştiren Vural, “Başbakan Erdoğan utanmadan, sıkılmadan katıldığı iftar programlarında kendi halkına ‘kemirgen’ diyor. Kaddafi’de tıpkı Erdoğan gibi gösteri yapan halka ‘Bunlar gerçek Bingazililer olamaz, bunlar olsa olsa sıçanlardır, kemirgenlerdir’ demişti. Başbakan’da ‘kemirgen’ olarak nitelendirmekten geri kalmıyor. Asıl kemirgenler bu ülkenin insanlarını sömürten bir ekonomi politikasını ortaya koyanlardır. Başbakan aslında sömürgenlerin, büyük AVM ve faiz lobisinin Truva atıdır. Bir sömürü ekonomisi kurmuştur. Bu ekonomi politikasını sürdürenlerde sömürgenlerdir” dedi.