BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.437,12
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kapının önünü süpürmekle olmuyor

'5 Haziran Dünya Çevre Günü' nedeniyle basın açıklaması yapan CHP Kadın Kolları Başkanı herkesi daha duyarlı olmaya davet etti.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kadın Kolları Başkanlığı, '5 Haziran Dünya Çevre Günü' nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Basın açıklaması günün anlamına ilişkin Karapınar mahallesinde bulunan koşu parkında yapıldı.Burada çevrenin önemini belirten açıklamalarda bulunan CHP Kadın Kolları Başkanı Av. Güler Cengiz Çetinkaya, 'Dünya Çevre Günü'nün tarihçesine değindi. Çetinkaya:"1972 yılında Birleşmiş Milletlerin aldığı bir kararla 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde de çeşitli sivil toplum, kamu kurum ve kuruluşları bu günü, içinde bulunduğumuz haftaya yayarak bilinçlendirme ve somut proje çalışmaları yaparak kutlamaktadır. Biz de bugün doğamızı, kentimizi ve çevremizi koruma amacıyla daha dengeli bir doğal ortamda nasıl yaşarız adına bir açıklama yapmak üzere toplanmış bulunmaktayız" dedi.

Çevre düzenlemesinde eldeki kıt kaynakların iyi kullanılması gerektiğine dikkat çeken Çetinkaya:"Kentimiz bugün bulunduğu noktaya gelmeden önce şöyle bir söz vardı.Herkes kapısının önüne süpürürse çevremiz temiz olurdenilirdi. Ancak günümüzde olay bu kadar basit değildir. Çünkü dünyamız sera gazları nedeniyle giderek daha fazla ısınmakta bununla beraber kutuplardaki buzlar erimektedir. Bilim adamlarının açıklamalarına göre yakın zamanda bazı yerleşim alanları su altında kalacaktır. Dünyada doğa ile ilgili makro sorunlar giderek büyümektedir. Hepimizi ilgilendiren önlem alması gerekmektedir. Elimizdeki kıt kaynakları planlı, etkin ve verimli bir şekilde kullanmamız gerekmektedir. Kentimizde nüfusun artması ile hava kirliliği, plansız yapılaşmaya önlem alınmaması, su ve elektrik ihtiyacının artması gibi daha birçok sorun ortaya çıkmıştır" diye konuştu.

Çetinkaya, açıklamasını şöyle tamamladı: "Şehrimiz için elimizdeki kıt kaynakları kullanırken özellikle planlı hareket etmemiz ve boşa carcur etmememiz gerekmektedir. Bu anlayışla çevremize baktığımız da şehrimizin modern bir kente dönüşmesi için yapılanların çok da bu anlayışlı yapılmadığı anlaşılacaktır. Bu konuda bütün yerel ve merkezi idarecileri sorumluluk almaya davet ediyoruz. CHP Kadın Kolları örgütü olarak ilimizin daha temiz, çocuklarımızın, engelli insanlarımızın ve bizlerin gönül rahatlığı
ile gidebileceği parkların spor komplekslerin yapılması için çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bütün yetkili makamları da Dünya Çevre Günü nedeniyle daha duyarlı ve daha çevre dostu olmaya davet ediyoruz."