BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Kapatma sonrası MHPden miting

Açılım projesini "Yıkım-ihanet" projesi olarak gören MHP kapatma kararından sonra Ankara'da ilk mitingini yapacak

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-
Demokratik Açılım sürecine en ağır eleştirileri getiren MHP daha önceden planladığı ilk mitingi yarın Ankara'da yapacak. Tandoğan meydanında “Bin yıllık kardeşliği yaşa ve yaşat” sloganıyla yapılacak mitingde MHP lideri Devlet Bahçeli bir konuşma yapacak.

Bahçeli, son TBMM Grup toplantısında herkesi bayrağa, vatana, kardeşliğe ve şehadete sahip çıkmak için Tandoğan'da yapılacak mitinge davet etmişti. MHP'nin günlerdir yürüttüğü çalışma kapsamında yarın kalabalık bir miting yapılması bekleniyor. Mitingde MHP lideri Bahçeli bir saati aşan bir konuşma ile açılım sürecini eleştirecek ve DTP'nin kapatılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

Mitingde taşkınlık olmaması için parti teşkilatı ve polis de geniş önlemler alacak. Miting alanına sadece parti flamaları ve Türk bayrakları alınacak. 100 bin kişiyi hedefleyen MHP Ankara'nın yanı sıra çevre illerden de otobüslerle partileleri Ankara'ya taşıyacak.

MHP 7 bölgede birer miting yapmayı planlıyordu. Bunlardan İçanadolu Bölgesi yarın yapılmış olacak. Diğer bölgelerdeki mitingler ise hava koşullarına göre belirlenecek.