BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kapalı yollar ve yeni tatil kararı alan iller

Sibirya kışı son gösterisini yapıyor. Anadolu'da bugün iç kesimler karla perişan oldu. Bir çok yol kapandı, okullar tatil ediliyor.

Abone ol

Kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda büyük aksamalar yaşanıyor. Yoğun yağış ana arterleri de kapattı. Bir çok ilden yeni tatil kararları gelmeye başladı. İşte yurtta etkili olan karakışın son raporu;

kar-yağişi.20130109171646.jpg


MARMARİSTE BİLE SULAR DONDU

Sıcak havasıyla bilinen Güney Ege'nin turizm merkezlerinden Marmaris de Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava dalgasından etkilendi. İlçeye bağlı Beldibi ve Armutalan beldelerinde sokağa sızan bahçe suları buz tuttu.

SON 8 YILIN EN SOĞUK GÜNÜ

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 8 yılın en soğuk gecesinin yaşandığı Marmaris'te hava sıcaklığını eksi 2 dereceye kadar düştüğünü bildirdi.

Bu gece havanın daha da soğuk olmasının beklendiği dile getiren yetkililer, gece saatlerinde sıcaklığını eksi 4 dereceye kadar düşmesinin beklendiğini kaydetti.

BU YOLLAR KAPALI DİKKAT!

Konya'yı Ankara, Aksaray ve Afyonkarahisar'a bağlayan yollar ulaşıma kapandı. Polis, bu yollarda araçların geçişine izin vermiyor. Yolların açılmasını bekleyen araçlar, uzun kuyruklar oluşturdu.

BOLU BÜYÜK ARAÇLARA KAPANDI

D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kamyon ve tırların geçişine izin vermiyor.

Karayolunda kontrollerini sıklaştıran trafik ekipleri, kar kalınlığının yer yer 50 santimetreye ulaştığı bölgede devam eden kar yağışı nedeniyle D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı kesiminden İstanbul istikametine kamyon ve tırların geçişini durdurdu.

Trafik ekipleri, Karanlıkdere, Seymenler, Bakacak ve Kaynaşlı bölgelerinde tırların zaman zaman kaymaları sonucu yolun ulaşıma kapanmasını önlemek için Elmalık Kavşağı'ndan Bolu Dağı istikametine büyük tonajlı araçların geçişine izin vermiyor. Ekipler, yolda durdurdukları araçları, park alanlarına yönlendiriyor.

HAKKARİ-VAN ARASI DA KAPANDI

Bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor. Yüksek kesimlerden Hakkari-Van karayolunun 7 ayrı yerine çığ düştü.

Kapanan yolun açılması için Karayolları 114. Şube Şefliği ekiplerinin sabah başlatığı çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

kar-yağişi.20130109160234.jpg
YENİ TATİL KARARLARI GELDİ

IĞDIR: Etkili kar yağışı nedeniyle Iğdır'da kent genelinde, Rize'nin Kalkandere ve İyidere ilçelerinde, Konya'nın Altınekin, Bozkır, Cihanbeyli, Derbent, Doğanhisar, Güneysınıkar-yağişi-öğrenci.20130109151251.jpgr, Halkapınar ve Kulu ilçelerinde, Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ) bugün eğitime ara verildiğini bildirdi.

BOLU: Bolu'da eğitime verilen araya yarın da devam edilirken, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamileler ile sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmiş kronik hastalığı olan personelin yarın ve 11 Ocak'ta idari izinli sayılacağı belirtildi.

DÜZCE'de de olumsuz hava koşulları nedeniyle anaokulu, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ve 11 Ocak cuma günü ara verildi.

KAR YAĞIŞI ALTINDAKİ İLLERDE SON DURUM

ELAZIĞ : Kar yağışı dolayısıyla 334 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Yolları kapalı olan köylerde toplam 6 cenaze kaldırılmayı bekliyor. Kentte kar yağışının bugün süreceği, yarın ve cuma günü etkisini kaybedeceği belirtildi.

TUNCELİ : Tunceli'de kar yağışı nedeniyle 166 köy yolunda ulaşım sağlanamadığı bildirildi. Tunceli-Erzincan ve Tunceli-Ovacık karayollarında ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kar kalınlığının 80 santimetreye ulaştığı Tunceli kent merkezinde, belediye ekipleri karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

MALATYA : Merkez ilçede 9, Akçadağ'da 19, Arapgir'de 15, Arguvan'da 14, Darende'de 16, Doğanşehir'de 3, Doğanyol'da 8, Hekimhan'da 25, Kale'de 10, Kuluncak'ta 2, Pütürge'de 24, Yazıhan'da 2 ve Yeşilyurt'ta 9 olmak üzere 156 köy yolu ulaşıma kapandı. 26 karla mücadele ekibi, köy yollarını ulaşıma açmak için çalışıyor.

ERZİNCAN : Kar yağışı ve tip ulaşımda aksamalara yol açıyor. Erzincan merkez ilçede 49, Refahiye'de 110, Kemah'ta 59, Tercan'da 71, Kemaliye'de 57, İliç'te 44, Çayırlı'da 25, Üzümlü'de 22 ve Otlukbeli'de 10 olmak üzere toplam 447 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.