BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  GÜNCEL

Kar yağışı ne zaman bitiyor? YENİ

Türkiye günlerdir karakışla boğuşuyor. Sibirya kışı bu gece son etkisini gösterip gidiyor. Sıcaklıklar da artacak.

Abone ol

Meteoroloji'den açıklama : "Soğuk Hava Dalgası ve Yoğun Kar Yağışları Yurdu Terk Ediyor. Hafta Sonunda Ilık ve Yağışlı Havanın Etkisine Giriyoruz."

Geçtiğimiz hafta sonundan bu yana yurt genelinde etkili olan soğuk hava dalgası cuma günü bitecek.

kar-yağişi-öğrenci.jpgMeteoroloji Genel Müdürlüğü, Cuma günü öğle saatlerinden itibaren yurdun Orta Akdeniz üzerinden gelecek olan ılık ve yağışlı sistemin etkisine gireceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

BU GECE BİTİYOR

Yapılan son tahminlere göre yurdu etkileyen soğuk ve yağışlı havanın yarın Kuzey ve Doğu Bölgelerde (Karadeniz, İç Anadolu'nun Doğusu, Doğu Anadolu'nun Kuzey ve Doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun Doğusu) kar yağışı şeklinde etkili olmaya devam edeceği ve gece saatlerinde yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA BUGÜN SON

Marmara'nın doğusu ve İstanbul'da etkili olan kar yağışının bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybederek tamamen kesilmesi tahmin ediliyor.

Cuma günü öğle saatlerinden itibaren yurdun bu kez Orta Akdeniz üzerinden gelecek olan ılık ve yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak çevreleri ve Ankara'nın Batı ilçelerinde görülecek yağışların kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerinde kar ve zamanla karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bu yağışlı sistemin hafta sonunda yurdumuzun büyük bölümünde etkili olduktan sonra yurdu terk etmesi bekleniyor.

SICAKLIK ARTACAK

Hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri altına düşen hava sıcaklığının Perşembe günü batı bölgelerden başlayarak Cuma günü ve hafta sonunda tüm yurtta artacağı tahmin ediliyor.

kar-yağişi.20130109160234.jpg
2 METRE KAR YAĞAN İL VAR

Geçtiğimiz hafta sonundan bu yana yurt genelinde etkili olan soğuk hava dalgası ve yağışlı hava halen yurdun kuzey, iç ve doğu bölgelerinde etkisini sürdürüyor. Yağış alan tüm yerlerde yağışlar kar şeklinde olmaktadır.

Bu sabah yapılan ölçümlere göre kar kalınlığı;

Bitlis'de 230, Hakkari'de 153, Tunceli ve Ağrı'da 68, Muş'ta 58, Düzce'de 48, Kars'ta 47, Bayburt ve Ardahan'da 45, Bingöl'de 44, Erzurum ve Gümüşhane'de 40, Kocaeli'de 38, Erzincan'da 36, Sakarya'da 23, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında 20, Sarıyer'de 11, Atatürk Havalimanında 10, Aksaray ve Bartın'da 18, Sivas'ta 17, Malatya'da 14, Mardin ve Bolu'da 13, Tokat ve Zonguldak'da 12, Yozgat ve Bilecik'te 10, Siirt ve Kayseri'de 9, Elazığ'da 8, Kırıkkale'de 7, Diyarbakır'da 6, Afyonkarahisar'da 5 ve Ankara'da 1cm olarak ölçülmüştür.