BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Marmaris'te bile sular buz tuttu

Son 8 yılın en soğuk gününün yaşandığı ilçede sular buz tuttu, çocuklar buzda kayarak eğlendi

Abone ol

Son 8 yılın en soğuk gününün yaşandığı Marmaris'te, hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfırın altına düşmesi nedeniyle sular buz tuttu.

Sıcak havasıyla bilinen Güney Ege'nin turizm merkezlerinden Marmaris de Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava dalgasından etkilendi. İlçeye bağlı Beldibi ve Armutalan beldelerinde sokağa sızan bahçe suları buz tuttu. Sabah okula gitmek için evlerinden çıkan çocuklar, buzda kayarak eğlendi.

Kar ve buz özlemini kısa süreliğine de olsa gidermeye çalışan çocuklar, ''Buzu görünce çok şaşırdık ve okula gitmeden önce biraz kaymak istedik. Marmaris'te suların buz tutmasına alışık değiliz. Keşke buraya da kar yağsa, okullar tatil olsa, biz de kayarak tatil yapsak'' dediler.

8 YILIN EN SOĞUK GÜNÜ

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 8 yılın en soğuk gecesinin yaşandığı Marmaris'te hava sıcaklığını eksi 2 dereceye kadar düştüğünü bildirdi.

Bu gece havanın daha da soğuk olmasının beklendiği dile getiren yetkililer, gece saatlerinde sıcaklığını eksi 4 dereceye kadar düşmesinin beklendiğini kaydetti.

Marmaris'te rüzgarın güneyden esmeye başlayacağı perşembe gününden itibaren sıcaklığın yükseleceği belirtildi.