BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,57
ALTIN 2.376,74
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kapaklar engelleri kaldırıyor

Marmaris Kent Konseyi Kadın Meclisi, plastik atıklarla engellilere akülü araba temin edebilmek için toplantı gerçekleştirdi.

Abone ol

Marmaris Kent Konseyi Kadın Meclisi başkanı Gülser Kırçiçeği toplantıda yaptığı konuşmasında, “Bir ay önce gazetedeki Ege Üniversitesi Diş Hekimliği fakültesinin öğrencilerinin başlattığı ''Engelleri Aşalım'' adlı kampanyaya destek olmaya karar verdik dedi.

Kırçiçeği Kadınlarımızla çevremizi harekete geçirerek, kendimiz toplayarak 30 bin adet plastik şişe ve kapağı topladık. Topladığımız bu kapak ve şişeleri İzmir Ege Üniversitesi Diş Hekimliği yetkililerine teslim ettik. Gösterilen ilginin giderek arttığını Kadın Meclisi olarak gördük. Bunu niçin Marmaris için yapmayalım diyerek üyelerimizden Solmaz Yüksel'in Mariç Belbir yetkilisi Çevre Mühendisi Fikret Ergin, Atılım geri dönüşüm Ticaret Ltd. Şti. müteahhidi Barış Devecioğlu ile yaptığı işbirliğiyle 5 bin adet su, kola, meyve suyu şişesine veya kapağına Marmaris'te yaşayan bir engelliye tekerlekli sandalye, 25 bin kapak veya şişeye de akülü engelli sandalyesi vereceklerinin taahhüdünü aldık. Böylesi önemli bir sosyal sorumluluk projesinin içinde bulunmaktan ve çalışmaktan ben ve arkadaşlarım övünç duymaktayız. Onların hayatlarını kolaylaştırmak için çaba harcıyoruz. Marmaris Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri olarak girişimlerimizle böyle sosyal sorumluluk projesinin içinde yer alacağız” diye konuştu.

Kırçiçeği her gün çöpe atılan ve hiçbir işe yaramaz denilen kapaklar ve şişeler, sadece çöp olmadığını belirterek; “Bunları elbirliğiyle bir araya getirip tamlayabildiğimiz de engelli bir hemşerimizin hayatını kolaylaştırabiliriz. Bütün hemşerilerimin bu sosyal çalışmamıza büyük katkıda bulunacaklarına canı gönülden inanıyoruz. Bize bugüne kadar destek veren kişi veya işletmelere sonsuz teşekkürler. Şu ana kadar toplanan kapak ve şişeler 50 bini geçti. Topladığınız şişe veya kapakları da ya bize 02524134387 numaraya telefon edin (Kent Konseyi Ofisidir ) ya da Yüzme Eğitim Merkezi içindeki Kent Konseyi ofisine bırakmanızı rica ediyoruz” dedi.