BIST 10.182
DOLAR 32,36
EURO 34,62
ALTIN 2.380,30
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan bir yeni vaat daha!..

CHP lideri Kılıçdaroğlu, türbanın ardından bu kez de Kürt sorununu çözme sözü verdi.

Abone ol

"Türban sorununu biz çözeriz" diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, benzer bir çıkışı da Kürt Meselesi konusunda yaptı. Kılıçdaroğlu, "Bu bölgenin sorunlarını biliyorum. Onlar etnik kimliği oy deposu olarak görüyor. Biz ise bu kimliğe saygı duyuyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, referandum gezilerinin Batman durağında yaptığı konuşmada,  Kürt meselesinin çözümü konusundaki vaadini şu cümle ile özetledi: "Tek hedefimiz var; bu coğrafyada herkesin özgürce konuşup okuduğu, iş arayıp gezebileceği bir Türkiye'yi yaratma çabası içindeyiz."

SOY TARTIŞMASINI HİTLER YAPTI

Batman'ın etnik profilini dikkate alarak konuşan CHP Lideri, Başbakan Erdoğan'ın "Boy değil önemli olan soy soy" diyen sözlerine de bu kentten karşılık verdi. Soy tartışmasının 18. yüzyıl tartışması olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Soy tartışması demokrasilerde bu yüzyılda olmaz. 18. yy'da yapıldı. Soy tartışmasını Hitler yaptı. Biz herkesi kucaklıyoruz. İnsan ve insan... Soyu düşüncesi ne olursa olsun. Benim için önemli olan insandır" vurgusunu yaptı.

ADAM GİBİ ADAMSAN ÇIK KARŞIMA

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a televizyona çıkma teklifini yineledi. Ancak bu kez üslubunu sertleştirdi ve şu sözlerle meydan okudu:

"Yiğitse, adam gibi adamsa, istediği televizyonda istediği gazetecilerle tartışmaya hazırım. Korkmuyor çekinmiyoruz. Millete yalan söylüyorlar.'Özgürlük hak getirdik' diyorlar.Tersine onları alıyorlar. Yüreği varsa... Benim şu kadar boyum var diyor. Senin boyunun kaç olduğunu çok ben sana televizyonda göstereyim"

NİÇİN HAYIR DİYORUZ?

Anayasa değişiklik maddelerini de eleştiren Kılıçdaroğlu, niçin 'Hayır' dediklerini ise şu ifadelerle savundu:

"Yapılan değişiklik ile vatandaşın şikayet hakkı elinden alınıyor. Başbakan, 'Anayasa değişikliğini anlatmıyor' diyor. Anlatıyorum. Sorgusuz sualsiz içeri alınacaksınız. Bu anayasa özgürlükçü Anayasa olmadığı için hakları elden aldığı için hayır diyoruz"