BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.400,07
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Doğal afetler zirvesi Bursa'da yapıldı

2010 Uluslararası Doğal Afetler Gençlik Zirvesi Bursa'da yapıldı. Zirveye 17 ülkeden gençler katıldı.

Abone ol

Tunçsiper Okulları, Uludağ Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Doğal Afetler Gençlik Zirvesi Naturel Disaster Youth Summit (NDYS) Tayyere Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Dünyanın 17 ülkesinden gelen öğrencilere, doğal afetlere karşı alınması gereken önlemler anlatıldı. Programda öğrencilerinin dans gösterileri de etkinliğe renk kattı.

NDYS zirvesinde ilk olarak konuşan Dr. Yashie Naya, küresel iş birliğiyle doğal afetlerin zararlarının azaltılabileceğini anlattı.

Küresel işbirliği aracı olan 'Cosmos' programını tanıtan Prof. Dr. Yasuhiko Kitamura'nın ardından konuşan Akut Başkanı Nasuh Mahruki, dünyanın doğal afetlere karşı hazırlıklı olması gerektiğinin altını çizdi.

MAHRUKİ: ÖNLEMDE GEÇ KALINMAMALI

Mahruki, çalışmaların doğal afetlerden sonra değil önce yapılarak, afetlere karşı korunma önlemlerinin alınması gerektiğine vurgu yaptı. Türkiye'nin doğal afetlere karşı önlem alma konusunda diğer ülkelere göre geride kalmaması gerektiğini kaydeden Mahruki, yapıların kuvvetlendirilerek inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

Tunçsiper Okul Müdürü Nimet Atabek ise zirvede öğrencilerin kendi ülkesindeki afetlerle ilgili yapılan çalışmaları anlattığını söyledi. Atabek, "Zirvede, iklim değişiklikleri, küresel ısınmanın sebepleri, sonuçları ve alınan önlemler anlatılıyor. Bu zirveyle ülkelerin afetlere karşı korunma yöntemlerini öğreniyoruz" dedi.

2010 BİLDİRGESİ AÇIKLANDI

Programda, ülke temsilcileri tarafından 2010 bildirgesi açıklandı. Doğal Afetler Gençlik Zirvesi, Tunçsiper İlköğretim Okulu Müdürü Arife  Kotaman ve orkestrasının seslendirdiği şarkı ve öğrencilerin dansıyla sona erdi.