BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,83
ALTIN 2.415,06
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Teröristler karakol inşaatına saldırdı

Bingöl'ün Adaklı ilçesinde, TOKİ tarafından ihale edilen karakolu yapan taşeron firmaya ait iş makinesi teröristler tarafından patlatıldı.

Abone ol

Önceki gece saat 23.50 sıralarında Adaklı ilçesi Mercan köyüne giren 5 kişilik terör örgütü mensupları, Çatma Karakolu inşaatını yapan taşeron firmaya ait iş makinesinin altına el yapımı patlayıcı yerleştirdi.

Teröristlerden 3'ü iş makinesini yakma eylemini yaparken, 2 kişi ise yolcu minibüsü olan köy muhtarı Bedri Emlekçi'nin evine gitti. Mercan köyü muhtarının evine giden teröristler, muhtar ve eşini de yanlarına alarak yolcu minibüsü ile olay yerine geldi. Muhtara ait minibüsün olay yerine gelmesinin ardından iş makinesinin altına konulan patlayıcı patlatıldı.

Büyük bir gürültü ile meydana gelen patlamada iş makinesi kullanılmaz hale gelirken, teröristler Muhtar Bedri Emlekçi'ye ait minibüsle olay yerinden kaçtı. Teröristlerin kaçmak için kullandığı muhtar, serbest bırakıldıktan sonra olayı jandarma karakoluna bildirdi.

İş makinesini yaktıktan sonra kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyonların başlatıldığı belirtildi.