BIST 10.332
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.457,87
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Manisa'da Pakistan'a yardım toplanıyor

Pakistan'da, hastalık ve açlıkla boğuşan milyonlarca kişi için başlatılan yardım kampanyasına Manisa'da katıldı

Abone ol

Pakistan'da, şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketi nedeniyle evinden barkından olan, hastalık ve açlıkla boğuşan milyonlarca kişi için başlatılan yardım kampanyaları çerçevesinde Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda yardım standı açıldı.

Valilik, Kızılay, Belediye ve çeşitli kurumların desteğiyle kurulan yardım standının açılışına Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Vali Yardımcısı Salih Gürhan, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Kızılay Şube Başkanı Cengiz Yurdabekçi, Manisa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (MESOB) Başkan Vekili Halim Şener katıldı. Dünyada ilk olarak Pakistan'a yardıma koşan ülkenin Türkiye olduğunu belirten Vali Celalettin Güvenç, "Pakistan çok büyük bir felaket yaşıyor. Sekiz milyondan fazla insan
evinden barkından oldu. Hastalık, yokluk ve açlıkla boğuşuyorlar. Türkiye Cumhuriyeti olarak kardeş ülkenin yardımına koşmaya çalışıyoruz. Dünyada ilk olarak biz koşmaya çalışıyoruz. Bize de yakışan budur" dedi.

Manisa'da valilik, belediye, organize sanayi bölgesi, ticaret odası, borsa ve diğer esnaf odaları, tüm sivil mesleki kuruluşlarla bir kampanya başlattıklarını anlatan Güvenç, şöyle konuştu: "Kampanyanın başında vali yardımcımız Salih Gürhan Bey bulunarak, koordine etmektedir. Belediyeden ve diğer kurumlardan aldığımız üyelerle birlikte bu kampanyayı götüreceğiz. İnşallah 1 Eylül günü veya 2 Eylül günü organize sanayi bölgesindeki lojistik merkezinde en az 10 vagon ayni yardım malzemesini Pakistan'a yola çıkaracağız. Biz bu inançtayız. Manisa'ya yakışan budur. Bunun için böyle bir standı cumhuriyet meydanında açıyoruz."

Üç aracın gün boyu sürekli caddelerde, mahallelerde gezerek yardım isteyeceklerini ifade eden Vali Güvenç, sözlerine şöyle devam etti: "Bunun dışında belediyemize, buraya, Kızılay'a, muhtarlıklarımıza da vatandaşlarımız ihtiyaç fazlası olan giysilerini, elbiselerini, kuru gıdaları teslim edebilirler. Bunlar toplandıktan sonra hep birlikte değerlendirilip tasnif edilecek. Kuru gıda da önceliğimiz, kırmızı mercimek, kuru fasulye, barbunya, un şeker, çay, bisküvi gofret, yağ ile terlik sandalet, pike,
battaniye, iç çamaşırları, hijyen maddeleri öndedir. Bunlar Pakistanlı kardeşlerimizin acil ihtiyaçları arasındadır. Halkımızdan, esnafımızdan, sanatkarımızdan bize destek vermelerini bekliyoruz. Umuyorum 2 Eylül'de Manisa'ya yakışan bir desteği Pakistan'a sağlayacağız."


Türkiye genelinde böyle kampanyaların devam edeceğini anlatan Kızılay Şubesi Başkanı Cengiz Yurdabekçi, "Pakistanlı yurttaşlarımızın yanında olmayı biz onur ve şeref sayıyoruz. Kampanyamız Manisa'mız için, Kızılay için hayırlı olsun" şeklinde konuştu. MESOB Birliği Başkan Vekili Halim Şener de, birlik olarak bir vagon yardımda bulunacaklarını ifade ederek, esnaf olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.