BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.510,74
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çiftçinin imdadına sigorta yetişti

Pazarlar Tarım Kredi Kooperatifine üye 3 meyve üreticisinin hasatta yaşadıkları olumsuzluklar nedeniyle asılan yüzleri güldü.

Abone ol

Üyesi oldukları Pazarlar Tarım Kredi Kooperatifi önerisiyle meyve bahçelerindeki tüm meyveleri yüzde 50 devlet destekli tarım sigortası ile güvence altına alan üreticiler, mevsimsel sorunlar nedeniyle ürünlerinde bekledikleri rekolte ve kaliteyi elde edemedikleri gerekçesiyle zararları Tarım Sigartası tarafından ödendi.

Pazarlar Tarım Kredi Kooperatifi hizmet binasında çiftçilere zararlarının ödenmesi için yapılan törene katılan Tarık Kredi Kooperatifleri Kütahya Bölge Birliği ve Groupama adına krediler sorumlusu Mehmet Şeker, “Kooperatifimize üye 3 üyemizin arazilerinde bulunan kiraz ağaçları iklim değişiklikleri ve ani mevsimsel farklılıklar nedeniyle belirli oranlarda zarar gördüğü uzmanlarımız tarafından tespit edilmiştir. Ürünlerini yüzde 50 devlet destekli tarım sigortası kapsamına aldıran üyelerimiz toplam 100 bin liralık sigorta yaptırmış, gördükleri zararlar karşılığında da çeşitli miktarlarda yaklaşık 7 bin liralık sigorta bedeli almaya hak kazanmıştır. Zarar gören çiftçilerimiz arasında en yüksek sigorta bedeli alan 5 bin 845 lirayla İsmail Kul” dedi.

Son yıllarda dünyayı etkisine alan küresel ısınmanın Türkiye'de de olumsuz etkilerinin sürekli gözlendiğini hatırlatarak sözlerini sürdüren Şeker, “Pazarlar, iç Ege'nin meyve deposudur. Bu nedenle çiftçilerimizin ürün açısından sigorta ile desteklenmesi şarttır. Bu bakımdan tarım sigortası her türlü tarımsal ürüne uygulanmalı, yaygınlaştırılmalıdır. Devletimiz bu açıdan çiftçimizin, meyvecimizin ve besicimizin yanındadır. Tarım sigorta bedellerinin yarısının devlet tarafından karşılanması ise üreticiye sunulan önemli bir devlet desteğidir” diyerek sözlerini tamamladı.