BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş bu espriye çok güldü!

BDP lideri Demirtaş Van'da "Kürtleri biz temsil ediyoruz" diyen Erdoğan'ı "Sen Paraguaylıların temsilcisi bile olamazsın" diye ti'ye aldı.

Abone ol

"Kürtleri biz temsil ediyoruz" diyen Başbakan Erdoğan’a BDP'li Demirtaş’tan hodri meydan.

Erdoğan’ın Van mitingdeki bu sözleri için, “Son günlerde duyduğum en güzel espriydi” yanıtı veren Demirtaş, “Sen Kürtlerin taleplerini görmezden gelirsen Kürtlerin değil, Paraguaylıların temsilcisi olamazsın” diye çıkıştı.

Mardin Kızıltepe’de düzenlenen mitingde konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hükümete yüklendi. Demirtaş, “Eğer senin gerçek niyetin darbeden ve Kenan Evren’den hesap sormak olsaydı, biz senin önünde yürürdük, arkamızda kalırdın sayın Başbakan. Senin derdin darbeden hesap sormak değil, sen darbenin ürünü bir Başbakansın” dedi.

UĞUR KAYMAZ’IN HESABINI KİM VERECEK

Demirtaş Başbakanın, “17 yaşındaki Erdal Eren’in yaşını büyüterek idam eden Kenan Evren’den hesap soracağım” sözlerini de hatırlatarak şunları söyledi:
12 yaşındaki Uğur Kaymaz’ı da mı Kenan Evren katletti. Uğur Kaymaz babası ile birlikte bu sokaklarda dolaşırken, onun ölüm kararını da mı Kenan Evren verdi? Referandum yapmaya gerek var mı? Niye bunların hesabını vermiyorsun? Çünkü darbecisin. Kenan Evren’in ruh ikizisin. Darbeden hesap soracaksan seçim barajından başlayacaksın. Kim getirdi seçim barajını? Kenan Evren. Niye, Kürtler meclise girmesin diye. Sen Kenan Evren’in seçim barajına sarılmışsın. Nasıl bir darbe karşıtlığıdır bu.”

ŞAKACI BAŞBAKAN

Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ın Van mitinginde Kürtlerin temsilcisi olduğunu ileri sürdüğünü dile getirerek, şöyle devam etti:

Ben Başbakan’ın bu kadar şakacı olduğunu bilmiyordum. Son günlerde duyduğum en güzel espriydi. Vanlılar da gece gündüz yollara gözlerini dikmiş ‘Nerede bizim temsilcimiz, niye gelmedi diyordu’ çok şükür yetişti oraya. Şimdi bu nasıl bir Kürt temsilcisidir ki Kürt’ün anadilini bölücülük olarak sayıyor. Bu nasıl bir Kürt temsilcisidir ki, özerklik talep eden Kürtlere hakaret ediyor. Bu nasıl bir Kürt temsilcisidir ki, bakanları gece gündüz Kürtlere küfür ederken, kendisi izliyor. Ama eğer çok meraklıysan Kürtleri temsil etmeye, elbette ki bu da mümkündür. Bu halkın talepleri var. Kim bu talepler için mücadele ederse, o halkın temsilcisi olur. Buyurun sayın Başbakan hodri meydan. Yalnız bu işin içinde bedel ödemeyi de gerektirir. Çünkü Kürtlerin temsilcisi olmak demek, sokakta infaz edilmek demektir, cezaevine tıkılmak demektir. Kürtlerin temsilcisi olmak kolay değil öyle. Sen Kürtlerin taleplerini görmezden gelirsen Kürtlerin değil, Paraguaylıların temsilcisi olamazsın. Uzaya da gitsen kimse seni temsilci olarak görmez. Van’da yaptığın konuşmaya ‘One Minute’ diyoruz.”