BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,68
ALTIN 2.454,59
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sarı gelinsiz barış günü kutlaması

Yavuz Bingöl ve Djivan Gasparyan'ın 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde vereceği konser iptal edildi. Bingöl şaşkın.

Abone ol

Daha önce dört defa birlikte sahneye çıkan Yavuz Bingöl ve Djivan Gasparyan'ın bu sene 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde vereceği konser hiçbir gerekçe gösterilmeden İstanbul 2010 Ajansı tarafından iptal edildi. Yavuz Bingöl şaşkınlığını anlatırken Ajans programda böyle bir konser olmadığını savundu.

Yavuz Bingöl Ntvmsnbc'ye şu açıklamayı yaptı:
''Djivan Gasparyan ile bu sene 1 Mart'ta konser verecektik. Ama Gasparyan’ın orkestrasındaki müzisyenlerden birinin annesi beyin kanaması geçirdiği için konseri ertelemek zorunda kaldık. İlk önce 24 Nisan'a erteledik. Ama o tarih de onlar için önemli olduğu için, bir anlam yüklenmesin diye - Ermenistan 24 Nisan'ı 'Ermeni soykırımı'nın başlangıç tarihi olarak görüyor - 24 Nisan'daki konseri 1 Eylül'e erteledik. Dünya Barış Günü'nde yapalım dedik.

MADDİ MANEVİ MAĞDUR OLDUK

Konser genel kuruldan geçti, bütçe kuruluna geldi. Bütçe kurulu, benimle rakamlarla ilgili pazarlık yapmaya bile başladılar. Bütçe kurulunda beklerken 1 Eylül'e iş almadım, Gasparyan da Amerika'dan Ermenistan'a geldi. Ama ajans, geçtiğimiz hafta konseri yapmayacaklarını söylediler, hiçbir gerekçe de göstermediler. Ben de gerekçelerini merak ediyorum. Çünkü hem maddi hem manevi yönden mağdur olduk.

Bu beşinci konserimiz olacaktı. Bu sefer niye ertelendiğini inanın hiç bilmiyorum. Ermenistan'la olan ilişkilerle mi alakalı, bizi aşan şeyler mi hiç bilmiyorum. Sonuçta iki ülkenin iyi ilişkilerine ilişkin bir konser yapacaktık.

2010 AKB AÖJANSI'NIN AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili İstanbul 2010 AKB Ajansı’ndan gönderilen açıklama ise şöyle:

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı olarak, 6 Mart 2010 tarihinde Yavuz Bingöl ve Djivan Gasparyan’ın birlikte sahne alacağı bir konser projesi etkinlik ajandamızda yer almaktaydı. Ancak Sayın Djivan Gasparyan kendi özel nedenleri sebebiyle konseri iptal etmiştir.

1 Eylül 2010 tarihinde gerçekleşecek bir “Yavuz Bingöl ve Djivan Gasparyan” konser projesi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlik ajandasında yer almamaktadır.

Bu noktada, bir projenin ‘İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi’ olması için ajansımız çatısı altında tamamlaması gereken değerlendirme sürecinden sizi kısaca bilgilendirmek isteriz. Yürütme Kurulu’nca projeler, ilgili Yönetmenlik veya Direktörlüğün inceleme ve görüşleri ışığında, İstanbul 2010 AKB programına uygunluğu ve bütçe olanakları ile ele alınarak değerlendirilmektedir. Yürütme Kurulu onayını alan projeler için, Bütçe Komisyonu tarafından görüşülüp, Ajansımızın projeye vereceği maddi desteğin karara bağlanmasının akabinde proje sahibi ile sözleşme imzalanmaktadır. Sadece sözleşmesi imzalanan projeler, bir İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesi olarak kabul edilebilmektedir.

Dünya Barış Günü’nde sahnelenecek bir “Yavuz Bingöl ve Djivan Gasparyan” konser projesi, yukarıda kısaca bahsetmiş olduğumuz süreçten geçmemiş ve Yürütme Kurulumuz tarafından bir İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinliği olarak karara bağlanmamıştır.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı projesi olarak anons etmediğimiz bir etkinliğin tarafımızca iptal edildiği bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır, sizin de sorunuzda ifade ettiğiniz şekilde bir spekülasyondur."