BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.394,97
HABER /  GÜNCEL

Bayramlaşmaya ilgi azaldı

Suriye'deki akrabalarına bayram ziyaretine gitmek isteyen 2 bin 30 kişi Nusaybin Kaymakamlığına başvuru yaptı.

Abone ol

Kapısı üzerinden Suriye'deki akrabalarına bayram ziyaretine gitmek isteyen 2 bin 30 kişi Nusaybin Kaymakamlığına başvuru yaptı.

Nusaybin Kaymakamı Murat Girgin yaptığı açıklamada, Suriye makamlarıyla yaptıkları protokol uyarınca Ramazan Bayramında 6 bin vatandaşın Suriye'deki akrabalarına bayram ziyaretine gitmesi için karar alındığını söyledi.

Bunun için Kaymakamlık bünyesinde kayıt birimi kurduklarını belirten Kaymakam Girgin, şöyle konuştu:

''Türkiye ve Suriye arasında gelişen dostluk ilişkileri ve iki ülke arasındaki vizelerin kaldırılması sonucu yatılı bayramlaşmalarda daha önce görülen izdihamlar yaşanmıyor. Vatandaşlarımız bayramlaşmalarda artık pasaportlarıyla geçiş yapmayı daha uygun görüyor. Bayramlaşma için başvuru süremiz sona erdi. Kaymakamlığımıza başvuru yapan vatandaşlarımızın evrakları tercüme edildikten sonra Kamışlı makamlarına gönderilecektir. Ramazan Bayramın 2. gününde 2 bin 30 vatandaşımız Nusaybin Hudut Sınır kapısından bayram ziyareti için Suriye'deki akrabalarının yanına giderek, 48 saatliğine bu ülkede kalacaklar.

Ramazan Bayramını Suriye'deki akrabalarıyla geçirecek vatandaşlarımız 300 Avro'ya kadar gümrükten eşya geçirmesine izin verilecek. Yöremiz adetleri gereği bayramlaşmaya giden vatandaşlarımız arasında karşılıklı hediyeleşme yaşanıyor. Protokol hazırlanırken vatandaşlarımızın bu hassasiyetlerini göz önünde bulundurduk.''