BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Afyon'da aile hekimliği konuşuldu

Afyonkarahisar'da, aile hekimliği bilgilendirme toplantısı Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde yapıldı.

Abone ol

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Ocakları Şube Müdürü Ayşe İnkaya, 11 Ekim'de aile hekimliğine geçileceği ve şehirde bir hekime 3 bin 500 kişi düştüğünü söyledi.

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü'nün düzenlediği toplantıya çok sayıda hemşire, ebe, sağlık memuru ve pratisyen hekimler katıldı. Bilgilendirme toplantısında konuşan Sağlık Ocakları Şube Müdürü Ayşe İnkaya, Afyonkarahisar'da aile hekimliğine geçişin biraz uzun sürdüğünü belirtti.

Yıllardır bu konu hakkında çalışma yaptıklarını ifade eden İnkaya, "Tarih belli olduktan sonra da yeniden nüfus bilgilerimizi güncelledik. Güncellenen nüfus bilgilerinden sonra ortalama 3 bin 500 kişiye bir aile hekimi düşecek şekilde birim planlaması yapıldı. Bu şekilde de 193 aile hekimliğini oluşturduk. İl Sağlık Müdürlüğü'nün yaptığı planlamada, ilçe merkezlerinde 128 aile hekimliği pozisyonu, beldelerde 64 hekimlik pozisyonu, toplamda ise 193 aile hekimliği bulunuyor. Aile sağlık merkezi toplamı ise 96. Merkezde 67 aile hekimliği pozisyonu var" şeklinde konuştu.

İnkaya, aile hekimliği nüfus dağılımının, sağlık ocaklarının bulunduğu bölgeler dahilinde kişilerin bulunduğu sokaklar esas alınarak tespit edildiğini ifade etti.