BIST 10.195
DOLAR 32,37
EURO 34,66
ALTIN 2.383,89
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kandıra'ya 96 kilometrelik altyapı

Kandıra'nın alt yapısı yenileniyor. 96 kilometrelik içmesuyu ve kanalizasyon hattı yapılıyor.

Abone ol

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra'nın eskiyen ve sık sık arızalanan içmesuyu ve kanalizasyon altyapısını yenilemek ve yeni hatlar yapmak için ilçeye toplam 96 kilometre uzunluğunda içmesuyu ve kanalizasyon hattı yapıyor.

KANDIRA'DA YATIRIM ATAĞI
Kandıra'nın sağlıklı bir altyapıya kavuşması için yatırım programı çerçevesinde çalışmalarını sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra'da altyapı yatırımı atağına başladı. Geçtiğimiz yıl Namazgâh Deresi'ni ıslah ederek cazibe merkezi haline getiren, içmesuyu arıtma tesisi ile Kandıra merkez ile köylere arıtılmış içmesuyu sağlayan İSU, Kandıra'nın içmesuyu ve kanalizasyon altyapısını yenilemek için de Kandıra İçmesuyu ve Kanalizasyon İnşaatı projesine bu yılın ilk ayında başladı.

50 KİLOMETRE İÇMESUYU HATTI
İçmesuyu arıtma tesisi ile arıtılmış ve daha sağlıklı içme suyuna kavuşan Kandıra'nın eskiyen ve sık sık arızalanan içmesuyu hatları da yenileniyor. İlçenin mahallelerinde süren çalışmalarda değişik çaplarda, uzun ömürlü ve dayanıklı olan polietilen borular kullanılıyor. Şimdiye kadar 6 bin 200 metre içmesuyu hattının yenilendiği çalışmalarda toplam 50 bin metre uzunluğunda içmesuyu hattı yenilenecek ve yeni yerleşim alanlarına içmesuyu hatları götürülecek.

46 KİLOMETRE KANALİZASYON HATTI
İlçenin yetersiz ve ekonomik ömrünü tamamlayan kanalizasyon hatlarını da yenilemek için program çerçevesinde çalışmalarını sürdüren İSU, proje kapsamında toplam 46 bin metre uzunluğunda kanalizasyon hattı yenileyecek. Değişik çaplarda, uzun ömürlü koruge boruların kullanıldığı çalışmalar sonucu şimdiye kadar 7 bin 600 metre kanalizasyon hattı yenilendi.

2012'DE TAMAMLANACAK
İlçenin girilmedik sokak ve caddesi bırakılmayacak şekilde toplam 96 kilometre uzunluğunda içmesuyu ve kanalizasyon hattı yapacak olan İSU, bu çalışmalarını 2012 yılının başlarında bitirmeyi hedefliyor. Çalışmalar tamamlandığında Kandıra'da yaşayan vatandaşlar daha sağlıklı içmesuyu ve kanalizasyon altyapısına kavuşmuş olacak.