BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.400,42
HABER /  GÜNCEL

KANDİL DAĞI VURULDU!

Doğu'dan ve Batı'dan F16'lar kalktı. PKK yuvaları basıldı. Top ateşine tutuldu. Operasyon sonrası...

Abone ol

PKK'lı teröristlerin üslendiği Kuzey Irak'taki İran sınırında bulunan Kandil Dağı'ndaki örgütün karargahı geceyarısı düzenlenen geniş kapsamlı bir hava operasyonu ile vuruldu. Operasyon sonrası Genelkurmay'dan açıklama geldi;

İŞTE GENELKURMAY AÇIKLAMASI:

Irak'ın kuzeyindeki Zap, Avaşin, Hakurk bölgeleri ile derinlikteki Kandil Dağı'nın Irak tarafında kalan kesimlerinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedefler, Türk Hava Kuvvetleri savaş uçaklarının 16 Aralık 2007 günü saat 01:00'dan itibaren uyguladığı, geniş kapsamlı bir hava harekatı ile vurulmuştur.

Hava harekatına katılan uçaklarımız, saat 04:15 itibarıyla emniyetli bir şekilde üslerine dönmüşlerdir.

Türk Silahlı Kuvvetlerine verilen yetki çerçevesinde icra edilen operasyonlar, askeri ihtiyacın gereklerine göre kararlılıkla devam edecektir. Baştan beri açıklandığı gibi, operasyonlar tamamen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne yönelik olup; Irak'ın kuzeyinde yaşayan halka ve düşmanca harekette bulunmayan yerel gruplara karşı değildir.

İRAN DA VURDU İDDİASI

Türkiye'nin büyük operasyonundan sonra İran'ın da Kandil'deki bazı mevzilere topçu ateşi açtığı iddia edildi.

KÜRT YÖNETİMİ OPERASYONU DOĞRULADI

Bölgesel Kürt hükümetinin PKK'ya karşı oluşturduğu özel harekat biriminin sözcüsü Dr. Fuat Hüseyin de açıklama yaptı ve bombardımanı doğruladı.
 
Kuzey Irak yetkililerine göre, TSK'nın sınır ötesi harekatında bazı köyler bombalandı, 1 kadın öldü.
 
Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) internet sitesi de, Kandil bölgesinde 10 köyün vurulduğunu öne sürdü.

Ancak Genelkurmay'dan gelen açıklamaya 10 köy vuruldu iddiası yalandı.

PKK KARARGAHI YERLE BİR EDİLDİ

NTV'nin haberine göre, PKK'nın Merkez Komuta Karargahı tamamen yok edildiği belirtilirken operasyon sırasında orada kimlerin bulunduğu konusunda henüz net bir bilgi yok... Ayrıca saldırıda Örgütün üst düzey bir yetkilisinin de öldüğü açıklandı.

SADECE DİYARBAKIR'DAN DEĞİL

Operasyona sadece Diyarbakır'dan kalkan uçaklar katılmadı. Kuzey Irak'a yapılan hava harekatına 50 kadar uçağın katıldığı ortaya çıktı.

Batı'daki üslerden kalkan uçaklar da operasyona katıldı. Uçakların bir kısmı batıdaki üslerden kalktı ve havada yakıt ikmali yaparak Kandil Dağı'na kadar ulaştı. Operasyon bilgisinin Kandil Dağı'na ulaşmaması için Batıdan kalkan uçaklar daha erken havalandı.