BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,78
ALTIN 2.400,59
HABER /  POLİTİKA

Gerekirse YİNE VURULACAK

Operasyon sonrası ilk açıklama Cemil Çiçek'ten geldi. Teröristlere çağrı yaptı.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, yaptığı açıklamada, bugün hükümetin verdiği verdiği yetki çerçevesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, terör örgütünün Kuzey Irak'taki hedeflerine yönelik olarak sınır ötesi başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğini belirterek, ihtiyaç duyulduğunda bu operasyonların kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti.

HEDEF SADECE PKK
    
''Bu operasyonların hedefinin, sadece ve yalnızca bölücü terör örgütü ve onun Kuzey Irak'taki kampları olduğunu'' vurgulayan Çiçek, şöyle devam etti:
    
"Bu mücadelede en büyük güvencemiz, milletimizin sağduyusu, soğukkanlılığı, birlik ve beraberlik konusundaki kuvvetli iradesidir. Yaşanan bunca acıya rağmen, milletimiz, iç ve dış tahriklere kapılmamış, devletinin, hükümetinin, hayatlarını ortaya koyarak mücadele veren Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve güvenlik güçlerimizin her zaman yanında olmuş ve aramıza nifak sokmak isteyen terör örgütü ve yandaşlarının oyununa da gelmemiştir. Bundan dolayı, milletimize şükran borçluyuz.

TERÖRİSTLERE DÖN ÇAĞRISI
    
Buradan terör örgütü mensuplarına bir çağrıda bulunuyoruz; "gittiğiniz yol
yol değildir. Bu yoldan hiçbir yere varamazsınız ve hiçbir netice de elde edemezsiniz. Gelin, yol yakınken annenizin, babanızın, ailelerinizin yanına dönün. Bu sizin için daha doğru bir tercih olacaktır.
''