BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Kanal D o efsane dizinin fişini çekti!

Kanal D’nin sevilen dizisi Arka Sokaklar sezon finali yerine final kararı aldı. Arka Sokaklar dizisi 9 yıldır ekrandaydı peki neden bitirildi? İşte sebebi.

Abone ol

Arka Sokaklar dizisi bu cuma günü yayınlanacak bölümüyle sezon finali yapması beklenirken final yapma kararı aldı. Dizi 9 sezondur ekrandaydı ve 9 yıldır Kanal D'nin klasikleri arasında yer almıştı. Peki hala ratingi olan dizi neden bitirildi? Sebebi geçen hafta atılan bir twit mesajında saklı.

Yapımcılığını Erler Film’in üstlendiği ve başrollerinde Zafer Ergin, Şevket Çoruh, Özgür Ozan gibi isimlerin yer aldığı dizi cuma günü yayınlanacak bölümüyle final yapacak.

ARKA SOKAKLAR NE ZAMANDAN BERİ YAYINDAYDI?
Arka Sokaklar dizisi Türk televizyonlarında az sayıda diziye nasip olan uzun bir ömre sahip oldu. Dizi ilk kez 31 Temmuz 2006 yılında ekranlara geldi. 9 sezonu bitiren dizi 2015 yılında 10. sezonuyla final yapıyor.

ARKA SOKAKLAR NİYE BİTİRİLDİ?
Ekranda hala izlenme payına sahip olan Arka Sokaklar dizisi neden bitirildi? Bu konuda Kanal D resmi bir açıklama yapmadı. Arka Sokaklar'ın bitirilmesinin sebebi dizinin senaristleri olarak görülüyor. Diziyi Ahmet ve Ozan Emre Yurtakul kaleme alıyordu. Ozan Emre Yurtakul geçen hafta attığı twitte 'Arka sokaklar macerası biz yazarlar için sona ermiştir' demişti.
ekran-resmi-2015-06-24-13.22.34.png
Dizinin senaristi Ozan Yurdakul bu mesajın ardından 'Dizi devam ediyor biz yazarlar devam etmiyoruz' diye açıklama yapmıştı. Ancak görünen o ki Arka Sokaklar'ın senaristleri yola devam etme konusunda ikna edilemeyince dizinin sonu geldi.

ARKA SOKAKLAR 2006 YILI KADROSU
arka-sokaklar-2006-kadrosu.jpg
Arka Sokaklar dizisi ilk başladığında Gamze Özçelik ön planda yer alıyordu. Dizinin ilerleyen sezonlarında oyuncu kadrosunda bir çok değişiklikler oldu. Gamze Özçelik 'şehit' edilip dizinin kadrosundan çıkartıldı. Uğur Pektaş da dizinin ilk kadrosunda yer alan devamında ise 'İzmir'e tayini' çıktığı senaryosu ile ekipten ayrılan isimdi. 10 sezon ekranda kalan Arka Sokaklar dizisinden bugüne kadar 7 karakter ayrıldı.

ARKA SOKAKLAR 2015 FİNAL KADROSU
arka-sokaklar-2015-kadrosu.jpg
Arka Sokaklar dizisinin ilk yayına başladığı 2006 yılından final yaptığı 2015 yılına kadar başrolünde yer alıp da değişmeyen 3 isim bulunuyor. Bunlar Zafer Ergin (Rıza Soylu emniyet müdürü rolünde) Özgür Ozan (Hüsnü Çoban karakteri ile komiser rolünde) ve Şevket Çoruh (Mesut Güneri komiser rolüyle) oldu.

HÜSNÜ'NÜN ÇOCUKLARI DELİKANLI OLDU
hüsnü-çoban-ailesi-çocuklari.jpg
Diziye bir çok oyuncu dahil olurken bir çok ünlü isimde ayrılmıştı. Dizide Hüsnü Çoban'ın ailesi rolünde yer alan çocuk oyuncular , artık genç delikanlı oldular.
 
SON BÖLÜMDE NELER OLMUŞTU?
Hüsnü, Suat, Nazike ve Makbule, Metin ve Aslı yüzünden karakolluk olurlar. Makbule karakolda  aynı kavgacı tavrını sergileme devam eder. Bunun üzerine Rıza ve Mesut’ da karakola gelirler. Rıza Aslı’nın annesi Makbule’yi sakinleştirmeyi başarır ama Makbule hala Metin’den  şikayetçidir. Olay Metin’in Aslı’yı istemesi sözüyle tatlıya bağlanır.

efsane-dizi-veda-ediyor--5776996.jpegEkip, bir kaza ihbarı üzerine olay yerine gelir. Bir motorsiklet bir araç ile çarpışmıştır. Ambulans doktoru Gökhan, durumu ağır olan Cemil ve diğer çocuk ile ilgilenir. Cemil’in yaşama şansı olmadığı için, Gökhan olay yerinde bulunan ambulansa öbür genci yerleştirir ve onu hastaneye gönderir.

Olay yerinde bulunan ve Cemil’in babası olan Ferhat ise oğlunu öldürenin doktor Gökhan olduğuna kendini inandırıp, adamdan intikam almanın peşine düşer.