BIST 10.114
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.411,60
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Dengir Fırat adaylığı sonrası ilk kez konuştu

Meclis Başkanlığı adaylığı kesinleşen ilk isim HDP Mersin milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat. Fırat bütün grupları ziyaret edeceğini söyledi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

AK Parti'nin kurucularından Dengir Mir Mehmet Fırat 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde HDP'den aday olmuştu. Mersin milletvekili seçilen Fırat'ı, partisi Meclis Başkanı adayı olarak gösterdi.

Adaylık sonrası ilk açıklamasını internethaber.com'a yapan Fırat, bütün partilerle görüşeceğini ve destek isteyeceğini söyledi.

Oylamanın gizli olmasına dikkat çeken Fırat, bütün partilerden oy alabileceğini düşündüğünü ifade etti.

BAŞKAN OLURSA ERDOĞAN'IN YERİNE BAKACAK

Meclis Başkanı olursa Cumhurbaşkanı'nın yerine vekalet edecek isim olacak olan Fırat böyle bir durumda kişilerin değil makamların önemli olduğunu söyleyerek Erdoğan'ın da kendisinin de bu durumu kişiselleştirmeyeceğini umduğunu dile getirdi.

İşte Dengir Mir Mehmet Fırat'ın internethaber.com'a yaptığı açıklamalar;

BÜTÜN TARAFLARLA GÖRÜŞÜP DESTEK İSTEYECEĞİM
Herkes bana oy verecek diye bir şey yok, sonuçta bu bir süreç, bu süreç içerisinde bütün taraflarla görüşeceğim ve desteklerini isteyeceğim. AK Parti'den de diğer partilerden de oy verenler olabilir. Sonuçta partinin evet demesi gerekmiyor, çünkü oylama gizli yapılıyor, ben bu bakımdan herkesten oy alabileceğim kanısındayım.

BİR KOALİSYON ANLAŞMASI OLMAZSA SON TURDA GERÇEKLEŞİR

Sonucun son turda gerçekleşeceği kanısındayım ama tabii  bu arada bir koalisyon anlaşması gerçekleşmezse. Bir koalisyon anlaşması gerçekleşirse o zaman koalisyon hükümetini kuran taraflar bu alanları paylaşmış olacaklardır, o zaman daha önce bitebilir.

CUMHURBAŞKANI İLE PROBLEM OLMAZ

Cumhurbaşkanı tarafından bir tepki olacağını sanmıyorum, mutlaka aynı parti içerisinde yer almamız gerekmiyor, ben başka bir partide görev aldım ve o partinin de gereklerini yerine getirdim. Eğer olursam Meclis Başkanı görevini üstlendiğimde artık orada kişilerden çok makamlar önemlidir, biz makam adına konuşuyoruz. Dolayısıyla problem olacağı kanısında değilim, en azından benim için problem değil.