BIST 10.007
DOLAR 32,33
EURO 34,72
ALTIN 2.436,54
HABER /  GÜNCEL

Kanadoğluna Ergenekon tebligatı

Ergenekon operasyonlarının 10. dalgasında evleri aranan Sabih Kanadoğlu'na ifade vermesi için tebligat gönderildiği öne sürüldü

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Ergenekon soruşturması kapsamında “şüpheli” sıfatıyla Ocak 2009’daki 10. dalgada evi aranan Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun ifadesinin alınabilmesi için tebligat gönderildiği ileri sürüldü.

TEBLİGAT ELİNE ULAŞMADI

Savcılıktan, 29 Mayıs’ta tebligatın gönderildiği iddia edilirken, Ayvalık’ta bulunduğunu belirten Kanadoğlu kendisine bu yönde bir tebligat yapılmadığını söyledi.

DAVET GELİRSE İCABET EDERİM

Sabih Kanadoğlu, “Doğruysa o davete icabet edeceğim. Savcılığa gidip ifade vereceğim” dedi. Kanadoğlu’nun tebligatın eline ulaşmasının ardından yedi gün içerisinde savcılığa giderek ifade vermesi gerekiyor. Çağrı tebligatlarında, sözkonusu süre içerisinde savcılığa gidilmemesi halinde polis zoruyla getirilebileceğine ilişkin bir uyarı yazısı da bulunuyor.

İKİ EVİ ARANMIŞTI

Ergenekon operasyonlarının 10. dalgasında Ankara ve Ayvalık’taki evleri 5 saat süreyle aranan Kanadoğlu, gözaltına alınmamıştı. Aramaya ilişkin İstanbul 9.Ağır Ceza Mahkemesi kararında Kanadoğlu için “Yürütülen teknik takip sonucunda örgüt mensuplarıyla irtibatlı olduğu değerlendirilen şüphelinin” ifadesi kullanılmıştı. Kararda, “Şüphelinin adreslerinde bulundurulması muhtemel delil ve dokümanların elde edilmesi amacıyla arama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur” deniliyordu. Aramanın ardından kısa bir açıklama yapan Kanadoğlu, şunları söylemişti: “Aramanın dayanağı Cumhuriyet Gazetesini bombalamak, Danıştay saldırısını planlamak... İnsanı rencide eden, üzen kıran bu suçlamadır. İnanıyorum yargı kendi başına bırakıldığında bu sorunu çözecektir.” (Vatan)