BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

TSKya oturun oturduğunuz yere

Bülent Arınç zehir gibiydi, sözünü esirgemedi. Partisinin ilçe kongresinde 'hodri meydan' dedi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çetelerin AKP iktidarını devirmeye çalıştığını belirterek, “Biz de devrilmiyoruz, ayakta duruyoruz. Meydan okuyoruz, hodri meydan” dedi.

Akyazı’da partisinin ilçe teşkilatı önünde halka seslenen Arınç, şunları söyledi:

BÜYÜKLERLE UĞRAŞIYORUZ

Ne kadar sülük varsa milletin kanını emen, hepsinin hakkından geldik. Şimdi de artık büyüklerle uğraşıyoruz. AKP’yi yıkacaklarmış.

HOKKABAZLIK

(Cumhurbaşkanı seçim süreci) Engelleri aştık, ama aklımıza gelmeyen bir hokkabazlıkla karşı karşıya geldik. 367 diye birisi bir şey uydurdu. Anayasa Mahkemesi de bunu kabul etti ve biz seçimi yapamaz hale geldik.

OTURUN OTURDUĞUNUZ YERDE

(Genelkurmay açıklaması) 27 Nisan’da internet sitesine bir şey konulmuş. Adeta tehdit ediyor. “Bu adamı cumhurbaşkanı seçmeyin, izin vermeyin” diyor. 28 Nisan’da “Oturun oturduğunuz yerde, biz hükümetiz” dedik.

ZALİME KARŞI HAKİKATİ SÖYLEMEK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Davos'taki tutumu sonrasında tüm haklarını feda ettiğini söyleyen Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tayyip Bey'e haklarımı helal ettiğim olay, o oldu. Bu olay, Davos'ta gösterilen yiğitlikti, Davos'ta gösterilen asaletti. Bir asalet göstermeniz gerek. Başını, gözünü saklayan siyasetçileri çok gördük geçmişte. Yiğitlik odur ki; yanında zalime karşı hakikati söylemektir. Çok şükür hayatta bunu da gördünüz ya, ölseniz de gam yemeyiz” dedi.

MEYDAN OKUYORUZ

Arınç, Ergenekon iddinamesiyle ilgili olarak da, “İddianamede gazetelere boy boy çıkan bir takım planlar. Çetelerin amacı AKP iktidarını devirmek. Biz de devirmiyoruz. AKP başka birisi olsaydı, ayakta kalmamız olmazdı. Rüzgarında giderdik. O yüzden 55 tane çıkar amaçlı suç örgütünü batırdık. Neşterinden ne kadar sülük varsa milletin kanını emen herkesin hakkından geldik. Artık büyüklerle uğraşıyoruz. Halkın seçtiğini yıkacaklarmış. Küçüğüyle büyüğüyle bir yerdeler, meydan okuyoruz. Ateşi Nemrut olan korkar mı? İbrahim olan hodri meydan, hodri meydan” dedi.