BIST 10.103
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.403,89
HABER /  GÜNCEL

Kanada: 3 polisin katl zanlısı yakalandı

Moncton'da kentte adeta hayatın durmasına sebep olan operasyon sona erdi. 3 polis memurunu öldüren, ikisini yaralayan silahlı saldırgan yakalandı.

Abone ol

Kanada'da Moncton, New Brunscwick'te üç polis memurunu öldürüp ikisini yaralayan silahlı saldırgan için başlatılan geniş çaplı operasyon sona erdi. Saldırgan yakalandı.

Justin Bourque isimli saldırganı yakalamak için iki gün boyunca devam eden operasyon boyunca kentte okullar tatil edildi, vatandaşlara evlerinden çıkmamaları söylendi. Düzinelerce silahlı polis memurunun katıldığı operasyonda zırhlı araçlar da kullanıldı.

Polis yetkilileri saldırganın yakalanmasını Twitter'dan duyurdu.

Craig McCarthy isimli görgü tanığı, BBC'ye saldırganın tepeden tırnağa silahlı olduğunu ve yüzünde bomboş bir ifade olduğunu anlattı. "Bir görev için hazırlanmış gibiydi" dedi.

Operasyon sürerken gözyaşlarını zor tutarak kameraya konuşan Jean Williams "Bunun son olmasını onu yakalamalarını ve şehrimizi geri almayı umuyorum" dedi.

Bourque'nin yakalandığını gösteren ancak çok da net olmayan bir fotoğraf ise sosyal medyada dolaşıyor.

Michelle Thibodeau isimli bir vatandaş ise Twitter hesabından saldırganın yakalanmasına tanık olduğunu yazdı. Thibodeau "Arka bahçemdeydi. Gözlerimin önünde yakalandı... Özel harekat ekipleri evime geldi ve arka bahçemde teslim olma çağrısı yaptılar, o da teslim oldu. Hepsini izledim" dedi.

Moncton Belediye Başkanı George Leblanc CBC televizyonuna "Bir yandan mutluyuz, neredeyse sevinçliyiz, bu kişi yakalandı; fakat öte yandan ailemizin yaşadığı kayıplar için ise müthiş derecede üzgünüz" dedi.

Polisler kentin kuzey batısında silahlı bir kişinin görüldüğü ihbarı üzerine Çarşamba akşam saat 8 sularında olay yerine gitmişler, kamuflaj kıyafeti giyip tüfekler taşıyarak etrafta dolaşan saldırgan tarafından vurulmuşlardı.

Saldırı 2005 yılında Alberta'da bir çiftlikte vurulan 5 polis memurundan sonra ülkenin polisine karşı gerçekleştirilen en büyük saldırı oldu.