BIST 10.111
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.412,15
HABER /  GÜNCEL

Gürsel Tekin’den TMSF’ye suç duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulu...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.
CHP’li Gürsel Tekin, beraberinde Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal ile birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Adliyeye girmeden önce gazetecilere açıklama yapan Tekin, TMSF’nin son yıllardaki uygulamalarıyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, “Bugüne kadar ellerindeki gayrı menkulleri ve arsaların nasıl satıldığını ve satılan arsaların, satıldıktan sonra imar uygulamalarıyla, plan tadilleriyle, nasıl bir ranta dönüştüğünü ve bu ranttaki bedellerin kimlerin cebine girdiğini araştıracağız ve umut ediyorum ki en kısa süre içerisinde TMSF bu uygulamalarla ilgili bize bilgi verecektir” dedi.
TMSF’nin elinde olan gazetelerin ve televizyonların nasıl satıldığını soran Tekin, “Bu satış esnasında daha önce çalışan yüzlerce basın emekçisinin işlerine son verilirken, hangi gerekçelerle, hangi kimliklerle, hangi kriterlere göre son verildiğini kamuoyu merak ediyor” diye konuştu.
Hazırlanan dilekçede ise TMSF yönetici ve görevlileri ile TMSF bünyesindeki gazete ve televizyonların yöneticileri şüpheli olarak gösterildi. Şüpheliler hakkında soruşturma yapılarak dava açılması talep edilen dilekçenin ekinde ise TMSF’nin devraldığı medya kurumlarının resmi olmayan listesi savcılığa sunuldu.
(İHA)